ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αφίσες της προεκλογικής εκστρατείας της κυβέρνησης αλλοιώθηκαν από αντιπολιτευόμενη ομάδα


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, 19:49

KEN 728X100 2

Εκατοντάδες αφίσες της αμφιλεγόμενης προεκλογικής εκστρατείας της ουγγρικής κυβέρνησης, που έχει βάλει στο στόχαστρο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πολυεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρος, αλλοιώθηκαν από μια αντιπολιτευόμενη ομάδα που δηλώνει ότι θέλει «να αποκαταστήσει την αλήθεια».

«Ξεκινήσαμε την πρώτη φάση της εκστρατείας μας για την αλήθεια, οι ακτιβιστές μας κάλυψαν ήδη με αυτοκόλλητα τα ψέματα στις αφίσες» ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook το κίνημα Momentum, αναρτώντας και φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα λεγόμενά του.

Οι ακτιβιστές αλλοίωσαν τις αφίσες που είχαν τοιχοκολληθεί από την περασμένη εβδομάδα σε όλη την Ουγγαρία από την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος κατήγγειλε την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις αφίσες αυτές εικονίζονταν ο Γιούνκερ και ο Σόρος, ο αποδιοπομπαίος τράγος της συντηρητικής κυβέρνησης και των εθνικιστών στην Ουγγαρία. «Έχετε επίσης το δικαίωμα να γνωρίζετε τι ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες», έγραφε το σύνθημα που συνόδευε τις εικόνες.

Οι ακτιβιστές του Momentum άφησαν το σύνθημα στη θέση του αλλά κάλυψαν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την μετανάστευση με αυτοκόλλητα «που στρέφουν την προσοχή στα πραγματικά γεγονότα τα οποία έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν οι Ούγγροι», είπε η εκπρόσωπος του κινήματος, Μαρία Γκέρενσερ.

«Οι Ούγγροι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ότι έχουμε έλλειψη τουλάχιστον 4.000 καθηγητών στα σχολεία» και «τουλάχιστον 400 γιατρών» και ότι «ο Βίκτορ Όρμπαν έχει γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουγγαρία», γράφουν τα αυτοκόλλητα.

 «Εμείς πιστεύουμε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ουγγαρία δεν είναι η ΕΕ ή ο Σόρος αλλά η διαφθορά, οι χαμηλοί μισθοί, η έλλειψη εργατικού δυναμικού και η αποδημία», πρόσθεσε το κίνημα στο Facebook.

Το Momentum, ένα κεντρώο κίνημα νέων ακτιβιστών, είχε αλλοιώσει και τις αφίσες μιας προηγούμενης εκστρατείας του ίδιου τύπου εναντίον της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, 19:54

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!