ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ελληνική αεροπορία αναλαμβάνει την επιτήρηση του εναέριου χώρου της «Β. Μακεδονίας»

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, 10:04

Την επιτήρηση του εναέριου χώρου της «Βόρειας Μακεδονίας» θα αναλάβει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σύμφωνα με εισήγηση του ΥΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη, την οποία αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ 3 η υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Η Ελλάδα έχει ήδη αναλάβει αποστολή επιτήρησης εναέριους χώρους σε Αλβανία και Μαυροβούνιο, επισημαίνει ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στα αμυντικά θέματα.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο ΥΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης επιβεβαίωσε την πρόθεση της Αθήνας να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναδιοργάνωση της άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας:

«Η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ δημιουργούν τις προϋποθέσεις ενίσχυσης και επέκτασης της συνεργασίας μας με τη γείτονα χώρα στον τομέα της άμυνας, εμπεδώνοντας σχέσεις αμοιβαιότητας και εξασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη που δεν θα περιορίζονται μόνο στον αμυντικό τομέα. Μάλιστα, η δυνητική συνδρομή μας στον μετασχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Βόρειας Μακεδονίας θα εκτοπίσει άλλους περιφερειακούς υποψηφίους που ενδεχομένως να επιχειρήσουν να επωφεληθούν και να ασκήσουν την επιρροή τους στη γείτονα. Επιδίωξη μας είναι να καταστεί η χώρα μας, ο κύριος στρατηγικός αμυντικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας για τη διατήρηση της ειρήνης και την ενίσχυση της συνεργασίας στα Βαλκάνια» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, 10:07

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!