ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια στη Λάρισα από το ΕΚΛ

Ενώπιον της δικαιοσύνης την 1η Μαρτίου ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές, η πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών και μέλος του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, Βαγγελιώ Λίτσα καθώς και εργαζόμενοι της ΑΡΩΓΗΣ για απεργιακές κινητοποιήσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας: :

Εκ νέου σε δίκη σέρνονται την 1η Μαρτίου 2019, από την εργοδοσία του κέντρου αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, η πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών και μέλος του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, Βαγγελιώ Λίτσα, καθώς και άλλοι 8 (5 πρώην) εργαζόμενοι της επιχείρησης, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις 29 ημερών των εργαζομένων το 2015, για να διεκδικήσουν δεδουλευμένα  πολλών μηνών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της εργοδοσίας, είχε σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να σταματήσει τον αγώνα τους, ενώ τους όφειλε 8 μηνών δεδουλευμένες αποδοχές.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Και σε άλλες περιπτώσεις εργοδότες που παραβιάζουν τα δικαιώματα που απέμειναν στους εργαζόμενους, στρέφονται με δίκες ή άλλες διώξεις κατά εργαζομένων και συνδικαλιστών, αξιοποιώντας την γενικότερη αντεργατική πολιτική και το νομοθετικό πλαίσιο της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση και εναντίον των αγροτών και όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος αποτελεί την άλλη πλευρά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Δηλώνουμε καθαρά ότι δεν πρόκειται αυτές οι πρακτικές να σταματήσουν την δράση του ΕΚΝΛ και των εργαζομένων για τα προβλήματα της εργατικής τάξης.

Το δικαίωμα μας να παλεύουμε για τα συμφέροντά μας, είναι κατακτημένο μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, δεν το διαπραγματευόμαστε.

Απαιτούμε

  • Να αθωωθούν οι δυο συνδικαλιστές και οι 8 πρώην εργαζόμενοι της ΑΡΩΓΗΣ
  • Να σταματήσουν οι δίκες και κάθε είδους διώξεις εργαζομένων, λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης και της συμμετοχής τους στους αγώνες.
  • Κατάργηση των νόμων, μηχανισμών και πρακτικών ποινικοποίησης των εργατικών-λαϊκών αγώνων και διευκόλυνσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
  • Κατάργηση των αντιαπεργιακών νόμων. Κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στους χώρους δουλειάς.
  • Απαγόρευση με νόμο των απολύσεων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής 1 Μάρτη στις 10:00 π.μ , μπροστά στα Δικαστήρια της Λάρισας.

 

 

error: Content is protected !!