Βουλευτής ΚΚΕ Μαγνησίας: Αλυτρωτισμός να λέμε οτι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»

Την άποψη οτι “είναι αλυτρωτικό να υποστηρίζουμε πως η Μακεδονία είναι μία και ελληνική”, εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη.

KEN 728X100

Ο βουλευτής Μαγνησίας ξεκαθάρισε πως “οφείλουμε να σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες, για να τις σέβονται και οι υπόλοιποι” και επικαλέστηκε τη συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913. Πρόκειται για τη συνθήκη ειρήνης που συνομολογήθηκε στο Βουκουρέστι, εξ ου και η ονομασία της, μεταξύ των Βασιλείων της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, και του Μαυροβουνίου αφενός και της Βουλγαρίας αφετέρου. Με τη συνθήκη αυτή δόθηκε τέλος στο Β’ Βαλκανικό Πόλεμο ακριβώς μετά την ήττα της Βουλγαρίας και κατά τον κ. Στεργίου μοιράστηκαν τα εδάφη της Μακεδονίας, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει το 51%, τη Γιουγκοσλαβία το 38%, τη Βουλγαρία το 10% και την Αλβανία το 1%.

“Εγώ θα τη λέω Βόρεια Μακεδονία” τόνισε ο κ. Στεργίου και ανέφερε: Θα μας άρεσε να μη σέβονται τις διεθνείς συνθήκες για παράδειγμα οι Τούρκοι και ο κ. Ερντογάν στην περίπτωση της Κύπρου, που είναι μία πιο μικρή χώρα;”

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ υποστήριξε οτι αυτή ήταν η πάγια εθνική θέση της χώρας μας και αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό, άρα είναι σεβαστή η νέα ονομασία.

error: Content is protected !!