«Αδιαφορία του Δήμου για την ασφάλεια των παιδιών στο 26ο και 29ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών»

milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, 11:49

Την αδιαφορία του δήμου Αχαρνών καταγγέλλει μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των συστεγαζόμενων 26ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων, με αφορμή υλικές ζημιές που υπέστη το σχολικό συγκρότημα στις Αρχές Ιανουαρίου.

Η καταγγελία στο zougla.gr έχει ως εξής:

Είμαι από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 26ου & 29ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών Στις 10/1 είχαμε πτώση σοβάδων στο 26ο και στο 29ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών  και μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε παιδιά. Απευθυνθήκαμε στον Δήμο Αχαρνών και μας έδιωξε λέγοντας ότι είναι αρμοδιότητα της ΚΤΥΠ. Απευθυνθήκαμε στην ΚΤΥΠ  μας ξαναέστειλε στον Δήμο αλλά μας έστειλε κλιμάκιο να ελέγξει. Το κλιμάκιο  διαπίστωσε σάπια στέγη, ταβάνια να στάζουν, και σε εφτά σχολικές αίθουσες ετοιμόρροποι σοβάδες  έτοιμοι να πέσουν στα κεφάλια των μαθητών.

Η ΚΤΥΠ με παρόντες εκπροσώπους του Δήμου από την τεχνική υπηρεσία  μας είπαν ότι είναι ευθύνη του Δήμου Αχαρνών κάτι που το αποδέχτηκαν ενώ πριν μας κορόιδευαν παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με την ασφάλεια των παιδιών  και ο ίδιος ο Δήμος με τους εκπρόσωπους του από την τεχνική υπηρεσία . Έκτοτε ο Δήμος Αχαρνών μας συνεχίζει να μας κοροϊδεύει και κωλυσιεργεί σκόπιμα  για να κερδίσει χρόνο συνεχίζοντας να παίζει με τις ζωές των μαθητών αφού δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία  για να διαφυλάξει την ασφάλεια των μαθητών και μας διώχνει προβάλλοντας συνεχώς αναβολές και προφάσεις. 

Βρισκόμαστε ως γονείς αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου σε απόγνωση μιας που μέρα με την μέρα μπορεί να συμβεί το κακό στα παιδιά.  Δεν ξέρουμε που αλλού να απευθυνθούμε ζητώντας την προστασία των παιδιών μας.  Η δημοσιοποίηση του προβλήματός μας  καθιστάτε ως η τελευταία μας ευκαιρία έτσι ώστε ο Δήμος Αχαρνών να κάνει επιτέλους την δουλειά του.

Ενημερώνουμε επίσης ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει επίσημα καταγγελθεί στον Γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αλλά και στον συνήγορο του Πολίτη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, 11:54

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!