ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στ. Λημνιός: Χωρίς την απαιτούμενη άδεια χρήσης νερού λειτουργούν οι γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ

Την καταγγελία οτι 30 γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ, από τις οποίες υδροδοτείται ο Βόλος, λειτουργούν χωρίς την απαιτούμενη άδεια χρήσης, κάνει ο πρώην διοικητικός σύμβουλος της επιχείρησης Στέλιος Λημνιός.

KEN 728X100

Η καταγγελία:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 146896 του 2014, η ΔΕΥΑΜΒ θα έπρεπε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 να έχει υποβάλλει στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης αίτηση για αδειοδότηση κάθε γεώτρησης ξεχωριστά. Οι αιτήσεις θα έπρεπε να συνοδεύονται με τις απαιτούμενες μελέτες που θα διασφάλιζαν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του νερού.

Είναι γνωστό ότι στα σημεία υδροληψίας με τα οποία η ΔΕΥΑΜΒ υδροδοτεί τον Βόλο συμπεριλαμβάνονται και 9 γεωτρήσεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Κάρλας. Είναι επίσης γνωστό ότι το 2012 μετρήθηκε αρσενικό και εξασθενέςς χρώμιο σε επικίνδυνες ποσότητες σε γεωτρήσεις της ίδιας περιοχής (Μελέτη ΙΓΜΕ, 2011). Αρσενικό επίσης ανιχνεύτηκε σε γεώτρηση ποσίμου νερού στον Δήμο Αλμυρού πριν λίγες μέρες.

Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να απαντηθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ είναι γιατί δεν υπέβαλε τις ανάλογες αιτήσεις για να πάρουν άδεια χρήσης οι γεωτρήσεις της. Όσον αφορά στην ποιότητα του νερού, αυτό πρέπει να ελεγχθεί και στις συγκεκριμένες γεωτρήσεις και όχι μόνο μετά την ανάμειξη του νερού τους με πηγαίο νερό του Πηλίου στις 5 δεξαμενές ανάμειξης.

error: Content is protected !!