ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Βασίλεψε” ο Εξωραϊστικός σύλλογος Καστρί Λουτρό

Άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση, από τον Εξωραϊστικό σύλλογο Καστρί Λουτρό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  στο Εμπορικό επιμελητήριο Λάρισας.

Η ετήσια ενημερωτική συνέλευση και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Κατά την έναρξη προβλήθηκαν το ντοκιμαντέρ της Ερτ3 καθώς και αποσπάσματα από δελτία ειδήσεων της ερτ1 όπου εστίαζαν στην ανάδειξη του βυζαντινού κάστρου και την σπουδαιότητα της ανάδειξης αυτού για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής καθώς και πρωτοσέλιδα  της Εφημερίδας  Ελευθερία Λάρισας σχετικά με το θέμα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κατά την ομιλία του αφού ευχήθηκε  καλή χρονιά σε όλους αναφέρθηκε στην πολύ πετυχημένη λειτουργία της βιβλιοθήκης (μοναδική πανελλαδικά σε παραλιακό μέτωπο) στην πετυχημένη λειτουργία του θερινού σινεμά και των εκδηλώσεων παιδικής δημιουργίας που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στην ανταποδοτικότητα του προγράμματος σε συνεργασία με τον Δήμο «σκουπίδια αντί εισιτηρίου» για το σινεμά, λέγοντας χαρακτηριστικά  «η χαρά  ήταν μεγάλη να βλέπουμε μικρά παιδιά να ξεχύνονται στη  παραλία προκειμένου να μαζέψουν πλαστικά μπουκάλια που συνεχίζουν να πετούν ασυνείδητοι προκειμένου να μας τα φέρουν  για να παρακολουθήσουν  ταινία στον σινεμά.» Αναφέρθηκε  στις  επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί και την προετοιμασία από τώρα για τις ταινίες του σινεμά το 2019.

Επίσης ανέφερε «Το καλοκαίρι θα τοποθετηθούν κατά μήκος της παραλίας πιλοτικά  ηλιακές pοwer bank προκειμένου να φορτίζουν τα κινητά τους  όσοι ξεμένουν από μπαταρία» και κατέθεσε τον  προγραμματισμό των εκδηλώσεων 2019. ¨

Έθιξε για μία ακόμη φορά  το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου δίπλα στο κάστρο όπως ήταν πριν 1600 χρόνια προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ερασιτέχνες ψαράδες Μεσαγκάλων Ν Πόρων και του Οικισμού αλλά και  για να απομακρυνθούν οι βάρκες από την πανέμορφη παραλία του Καστρί Λουτρό.

Ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά την Δημοτική αρχή για την αμέριστη στήριξη στο έργο του συλλόγου και έθεσε  προς κάθε αρμόδιο  ερωτήματα  σχετικά με την πορεία κατασκευής της γέφυρας σύνδεσης με Ν Πόρους, την ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου και την πορεία του πολεοδομικού σχεδιασμού.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος ζήτησε την εγρήγορση των μελών και των φύλων  για δυναμικές κινητοποιήσεις το καλοκαίρι  σε περίπτωση που αθετήσουν και πάλι οι αρμόδιοι  την υπόσχεση τους για την κατασκευή της γέφυρας λέγοντας χαρακτηριστικά  «δεν μπορούμε να περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα στον απαράδεκτο δρόμο που διανύουν κάθε βράδυ τα νέα παιδιά πηγαινοερχόμενα στους Ν Πόρους».

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή χρονιά στο Δ.Σ του Συλλόγου στα μέλη και τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που έθεσε το ΔΣ του συλλόγου. Ανέφερε  ότι άμεσα θα έχουμε τις εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη και ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων. Ακολουθεί μετέπειτα  το δεύτερο στάδιο που είναι το στάδιο της πολεοδόμησης, η πράξη εφαρμογής και όλα τα υπόλοιπα που προβλέπονται. Δήλωσε ότι τουλάχιστον  εμείς αισθανόμαστε ήσυχοι με την συνείδηση μας ότι αυτό που ήταν να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή το κάναμε άμεσα. Ότι  μας έχει ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία το έχουμε ολοκληρώσει το έχουμε καταθέσει και περιμένουμε πλέον τις δικές τους ενέργειες.

Ένα δεύτερο θέμα είναι η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου. Πιστεύω μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ασφαλτοστρωθεί, ο συγκεκριμένος δρόμος. Έχει ήδη  δημοπρατηθεί  ήδη,  υπάρχει  ανάδοχος άρα θα είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε την ασφαλτόστρωση μέχρι το σημείο που θα γίνει η περιβόητη σύνδεση μεταξύ Καστρί Λουτρό και Νέοι Πόροι όπως και το κομμάτι Κάτω Αιγάνη με Αιγάνη, Όσο αφορά το παραλιακό μέτωπο η τεχνική υπηρεσία του Δήμου επεξεργάζεται  ένα σχέδιο, έχει ολοκληρώσει τις τοπογραφικές αποτυπώσεις που χρειάζονται  και έχει ενσωματώσει και τις μελέτες Τσολάκη .Μιλάμε για έναν παραλιακό δρόμο με ασφαλτόστρωση  περίπου 4,5 χιλιομέτρων με πεζοδρόμιο αριστερά και δεξιά  με δημοτικό φωτισμό και παγκάκια κατά μήκους του πεζοδρομίου  Όλα αυτά με αναπλάσεις ήπιας μορφής.  Μέσα στον επόμενο  μήνα ο φάκελος θα κατατεθεί  στην Κτηματική Υπηρεσία  και μετά πρέπει να πάρουμε τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν  Στα θετικά αυτού του έργου είναι ότι έχουμε ήδη  δεσμεύσει και εξασφαλίσει στο προϋπολογισμό μας κονδύλι ύψους 600.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο που έχουμε πάρει από το υπουργείο υποδομών Το παραπάνω ποσό δεν επαρκεί αλλά αυτό θα είναι το ξεκίνημα, η αρχή του έργου .

Όσον αφορά την σύνδεση   Καστρί Λουτρό με Νέοι Πόροι έχουμε ήδη ολοκληρώσει  από την πλευρά μας ότι μας έχει ζητηθεί .Κάναμε μια αποτύπωση του σημείου που θα γίνει η σύνδεση ,έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους οι δύο Περιφέρειες  Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας για το διαπεριφερειακό και έχει αναλάβει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την ωρίμανση και την δημοπράτηση των μελετών . Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αναλάβει την δημοπράτηση και την κατασκευή του  έργου .Πιέζουμε τις υπηρεσίες ,υπάρχει πρόθεση  των  τοπικών κοινωνιών να γίνει το έργο Τόσο εγώ όσο και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός παρακολουθούμε το θέμα στενά και πιστεύω  σύντομα να έχουμε αποτελέσματα, έχουμε προχωρήσει σε αυτά που μας ζητήθηκαν και είμαστε έτοιμοι,
Το συγκεκριμένο έργο η σύνδεση δηλαδή είναι ένα θέμα που το θεωρώ βασικό πέρα από τα θέματα ασφαλείας που έχουνε αναφερθεί

Είναι ένα έργο υποδομής που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή αλλά και μέτρο ασφάλειας για τη μετακίνηση των πολιτών από το νότιο άκρο του Δήμου Δίου – Ολύμπου, τους Πόρους προς το βόρειο άκρο του Δήμου Τεμπών, το Καστρί Λουτρό – Μεσάγκαλα.

Τέλος ευχαρίστησε τον Σύλλογο  για την πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, μια αγνή συνεργασία, χωρίς υπονοούμενα, χωρίς να υποκρύπτουμε τίποτα. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε το έργο μας γιατί πιστεύω ότι δεν έχουμε τελειώσει αυτό που ξεκινήσαμε.
Η εκδήλωση έληξε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που φέτος ήταν όχι μόνο συμβολική αλλά και προφητική  Το φλουρί βρήκε ο κ Παυλίδης που αντιστοιχούσε σε  μία πανέμορφη εικόνα του Χριστού Επιπρόσθετα κληρώθηκε και ένα γυναικείο ρολόι προσφορά του καταστήματος  zozefina το οποίο κέρδισε ο Κ Λουκάς Σάββας πρώην  πρόεδρος του Συλλόγου.

 

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100 2
error: Content is protected !!