ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία της εφημερίδας «Γανούν» λόγω ενός ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Άσαντ στην Τεχεράνη

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, 21:58

Οι ιρανικές αρχές απαγόρευσαν σήμερα την κυκλοφορία μιας εφημερίδας που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, η οποία δημοσίευσε ένα άρθρο για τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στην Τεχεράνη ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ με τον πνευματικό ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Η εφημερίδα Γανούν «έλαβε μια κοινοποίηση» και η κυκλοφορία της σταμάτησε «λόγω του τίτλου» που είχε σήμερα στο πρωτοσέλιδό της, ανέφερε το ημιεπίσημο πρακτορείο Isna, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Η κοινοποίηση αυτή, που στάλθηκε στη διεύθυνση της εφημερίδας από το δικαστήριο που είναι αρμόδιο για τα μέσα ενημέρωσης και τον πολιτισμό, αναφέρει ότι η Γανούν «θα απαγορευτεί προσωρινά».

Στον ιστότοπό της η εφημερίδα είχε αναρτήσει το ίδιο άρθρο, με τον τίλο «Ανεπιθύμητος προσκεκλημένος». Το συνόδευε από τη φωτογραφία με τον εναγκαλισμό του Άσαντ με τον Χαμενεΐ, την οποία αναπαρήγαν και άλλες ιρανικές εφημερίδες.

Ο Άσαντ συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Χαμενεΐ και με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, σε μια από τις σπάνιες επισκέψεις του στο εξωτερικό. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε το Ιράν από το 2011, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία.

Τα τελευταία χρόνια η Γανούν έχει απαγορευτεί άλλες δύο φορές: μία για μια γελοιογραφία της που θεωρήθηκε «προσβλητική για τους κυβερνητικούς οργανισμούς» και τη δεύτερη για ένα ρεπορτάζ που αφορούσε τις ιρανικές φυλακές.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, 21:58

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!