ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαιρετίζει τη λειτουργία των δύο ΤΟΜΥ στη Μαγνησία η Κατ. Παπανάτσιου

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Δήλωση με την οποία χαιρετίζει την λειτουργία δύο Τοπικών μονάδων υγείας στη Μαγνησίας έκανε η υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παπανάτσιου:

KEN 1

Χαιρετίζω θερμά τα εγκαίνια των δύο Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Μαγνησία που πραγματοποιούνται σήμερα.

Μετά τη Νέα Ιωνία και την Αγριά, άλλες δυο περιοχές του Δήμου Βόλου, ο Ιωλκός και η Νέα Αγχίαλος θα αποκτήσουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα έχουν άμεση πρόσβαση σε οικογενειακούς γιατρούς και παιδιάτρους, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και κοινωνικό λειτουργό.

Τα ΤΟΜΥ, ως το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα καλύπτουν ανάγκες άμεσης αντιμετώπισης περιστατικών και ανάγκες προληπτικής ιατρικής, σχολικής υγείας, εμβολιασμών, διαχείρισης των χρόνιων ασθενειών, με σκοπό τη συνεχή και καθολική φροντίδα του πολίτη.

Τα τέσσερα ΤΟΜΥ του Δήμου Βόλου, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, έρχονται να θωρακίσουν και να ενδυναμώσουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη και να ολοκληρώσουν τον αρχικό στόχο της Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ώστε να υπάρχει αποτελεσματική κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας χωρίς διακρίσεις, ισότιμα και καθολικά. Προς το σκοπό αυτό δρομολογούνται, σε δεύτερο στάδιο, η δημιουργία ΤΟΜΥ και στην υπόλοιπη Μαγνησία.

Σίγουρα, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά στον τομέα της Υγείας, καθώς η κατάρρευση του συστήματος της Δημόσιας Υγείας ήταν μια πραγματικότητα στα πρώτα χρόνια της κρίσης και η αντιστροφή αυτής της κατάστασης απαιτεί χρόνο και κόπο.

Παραμένοντας σταθεροί σε έναν από τους κυριότερους στόχους μας ως Κυβέρνηση, για δωρεάν, δημόσια, ισότιμη, καθολική, αποτελεσματική, αποδοτική και ποιοτική παροχή υγείας χωρίς διακρίσεις, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την πλήρη επίτευξή του.

error: Content is protected !!