Η ΕΕ στηρίζει τις νέες τεχνολογίες στη γεωργία

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 10:50

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχει περισσότερους πόρους για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στη γεωργία, δήλωσε η Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία, Μαρίγια Γκάμπριελ, στη διάρκεια συζήτησης που είχε για το μέλλον της Ευρώπης και την ψηφιακή ατζέντα, στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ).

Σύμφωνα με την κα. Γκάμπριελ, η διαφορά στη διασύνδεση μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών είναι πολύ μεγάλη όχι μόνο στη Βουλγαρία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, καθώς το 80% των αστικών νοικοκυριών συνδέεται πολύ καλά, σε σχέση με το 47% των αγροτικών νοικοκυριών. Στην κατεύθυνση μείωσης αυτής της διαφοράς μπορεί να συμβάλλει το έργο WiFi4EU, επισήμανε.

Το έργο προσφέρει χρηματοδοτικά εργαλεία σε δήμους, ύψους 15.000 ευρώ για τη δημιουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα και πλατείες.

Η κα. Γκάμπριελ ενθάρρυνε τους νέους να ωφεληθούν από την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ψηφιακές ευκαιρίες και να μάθουν περισσότερα για την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογία blockchain.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 10:50

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!