Εκδηλώσεις στα Φάρσαλα για την παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6 Μαρτίου 2019) »διοργανώνειεκδηλώσεις ενημέρωσης της σχολικής κοινότητας.

Α)Σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Φωτόγραμμα»  θα γίνουν προβολές εκπαιδευτικών προγραμμάτωνδιαδραστικού κινηματογράφου στις 4και 5 Μαρτίου  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων. Η δράση απευθύνεται  στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαρσάλων και η είσοδος είναι ελεύθερη. Ήδη έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων Α/θμιας οργανωμένες επισκέψεις των μαθητών. Oι μαθητές χρησιμοποιώντας ειδικά ασύρματατηλεχειριστήρια, αλληλεπιδρούν με τα προβαλλόμενα βίντεο, επιλέγοντας τι θα δουν, απαντώντας σε ερωτήσεις και ψηφίζοντας (voting, 3D). Τα προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου που θα υλοποιηθούν   είναι :

1) «Μαθαίνω να αγαπώ τον Άνθρωπο», Θεματική ενότητα: Ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης. Α΄, Β΄, Γ΄ Δημοτικού

2)«Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό», Θεματική ενότητα :Κοινωνική ευαισθητοποίηση. Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού

Β)Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των:1ου,2ου,3ου,4ου Δημοτικών Σχολείων Φαρσάλων και των Δημοτικών Σχολείων Ευυδρίου και Βαμβακούς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 6.30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φαρσάλωνεκδήλωσηπου απευθύνεται στους γονείς με θέμα: «Σχολική Βία και Εκφοβισμός»

Το θέμα θα εισηγηθούν:

Κωνσταντίνος Σδρόλιας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεσσαλίας «Ενδοσχολική Βία: Σοφότερον το προλαμβάνειν»

Καίτη Καραγιώργου,  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Θεσσαλίας    «Ενδοσχολική Βία: Ένα κοινωνικό φαινόμενο»

Απόστολος Δαρόπουλος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεσσαλίας

« Σχολική Διαμεσολάβηση»

 

 

error: Content is protected !!