ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοτικό Κυνοκομείο ζητούν οι κάτοικοι στον Αλμυρό

Τη δημιουργία δημοτικού κυνοκομείου στον Δήμο Αλμυρού ζητούν με επιστολή τους κάτοικοι του Πτελεού με κείμενο που αναφέρει:
«Την Δευτέρα 25/2/2019 πραγματοποιήθηκε στον Πτελεό συγκέντρωση – συζήτηση κατοίκων του, με θέμα τα Αδέσποτα σκυλιά.
Τα αδέσποτα σκυλιά μέσα στον Πτελεό και στις παραλίες του (Πηγάδι, Λεύκη, Λειχούρα) σήμερα ξεπερνούν τα 100. Υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά αγελοποίησης, επίθεσης σε ανθρώπους και άλλα ζώα αφού η εθελοντική τροφοδοσία από κατοίκους δεν μπορεί να είναι ούτε συστηματική ούτε για όλα τα ζώα. Υπάρχουν πολλά μικρά ζώα (όσα ζουν μετά τα τελευταία κρύα) γιατί τα μεγάλα ζώα δεν είναι στειρωμένα. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα καταστήματα στην παραλία, το οποίο θα επιταθεί το Πάσχα και το καλοκαίρι. Συχνή πλέον είναι και η αποτρόπαιη εικόνα νεκρών ζώων από φόλες που ρίχνουν ασυνείδητοι.
Προφανώς και είναι γνωστό ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνον τον Πτελεό αλλά όλα τα χωριά και την πόλη του Αλμυρού. Στην συζήτηση τονίστηκε ότι μεμονωμένες εθελοντικές προσπάθειες δεν λύνουν το πρόβλημα.
Η ευθύνη και η δυνατότητα ανήκει στον Δήμο και πρέπει να την αναλάβει. Τώρα. Προτείνουμε
1. Ο Δήμος να δημιουργήσει ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Να αναζητήσει άμεσα χρηματοδότηση από το Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης.
2. Να δημιουργήσει άμεσα ΔΟΜΗ στον Δήμο, η οποία θα είναι υπεύθυνη για:
– καταγραφή όλων των ζώων συντροφιάς, κυνηγόσκυλα κλπ. δεσποζόμενων και μη
– περισυλλογή αδέσποτων ζώων, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, στείρωση, ηλεκτρονική σήμανση κλπ. καθώς και την μεταφορά τους σε συνεργαζόμενα κτηνιατρεία και καταφύγια.
Να εφαρμόσει δηλαδή τον νόμο.
3. Εως την δημιουργία νόμιμου Δημοτικού κυνοκομείου, να αναζητήσει λύσεις – συνεργασία με όμορους Δήμους, που έχουν δομές ή την Περιφέρεια κλπ.
4. Σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις του Νομού και την Ομοσπονδία τους, να αναζητήσει ένταξη σε πρόγραμμα μαζικής στείρωσης από οργανωμένες ομάδες, οι οποίες δρουν σχετικά.
Στον Πτελεό, όπως και σε όλα τα χωριά και τον Αλμυρό υπάρχουν αρκετοί πολίτες, οι οποίοι εθελοντικά μπορούν να βοηθήσουν. Αλλά, ο εθελοντισμός θα συνεπικουρεί μια οργανωμένη δομή του Δήμου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ευθύνη και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής.
Ζητούμε το θέμα να συζητηθεί στο ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. και να πάρουν θέση ΟΛΟΙ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ».
Μάλιστα, συγκεντρώνονται και ηλεκτρονικές υπογραφές. Όποιος επιθυμεί μπορεί να υπογράψει το κείμενο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Adespota_mas_afora_oloys/dashboard/
error: Content is protected !!