ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρ. Καραζούπης: Η πορεία προς τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αλμυρού

milonas 728x120

Πλησιάζοντας προς τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτό

απ’  όλους ότι οι εκλογές αυτές θα είναι καθοριστικές για τη πορεία και το μέλλον του δήμου και της τοπικής μας κοινωνίας. Αν δεν με απατά η μνήμη μου οι περισσότερες δημοτικές εκλογές στο δήμο μας διεξαγόταν με τη νοοτροπία και  το ερώτημα της αρνητικής ψήφου (να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα δηλαδή) και συνδυασμένη σχεδόν πάντα με τη κομματική νομιμοφροσύνη, οδήγησε το δήμο μας και τους πολίτες του  σε ένα αδιέξοδο και στο σημερινό  τέλμα μπορώ να πω.
Εάν αναλύσουμε όμως τις μέχρι σήμερα υποψηφιότητες για το δήμο μας θα δούμε πολλές ομοιότητες με τις παλαιότερες εκλογές με ορατό πλέον τον κίνδυνο σε περίπτωση εκλογής των,  να οδηγήσουμε το δήμο και τους δημότες του σε ένα πλήρη αδιέξοδο και εξηγούμε:
Η σημερινή δημοτική αρχή πέντε χρόνια μετά την εκλογή της θέλει να διεκδικήσει πάλι το δήμο, στηριζόμενη αποκλειστικά, στον αυταρχισμό, στο κομματικό ακροατήριο, στη χρήση των υπηρεσιών του δήμου και στα χρήματα των δημοτών, καθότι στα πέντε αυτά χρόνια δεν έχει να παρουσιάσει κανένα σημαντικό έργο και διαχειρίστηκε αλαζονικά τη θέση του δημάρχου, σε βάρος της ανάπτυξης του τόπου και των συμφερόντων των δημοτών. Το μόνο που πέτυχε μετά από μεγάλη υπομονή και επιμονή, μπορώ να πω, είναι ο πλήρης διχασμός η πόλωση και η αποξένωση της τοπικής μας κοινωνίας και ο διακαής πόθος και επιθυμία της, είναι να αναμετρηθεί με τη προηγούμενη δημοτική αρχή για να τη φορτώσει προφανώς όλα τα κακώς κείμενα και ο χορός καλά κρατεί!!!!!!!.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή αθροίζοντας δυνάμεις του χθες (με τις οποίες σημειωτέον αντάλλασσαν μόνο ύβρεις), περιδιαβαίνοντας ως γυρολόγοι όλα τα κόμματα, με κομματικές μεταγραφές (για τις οποίες μάλιστα έχουν επέμβει τα κόμματα!!!!) και στηριζόμενη όχι στη κοινωνία την οποία εξακολουθούν να πολώνουν  και να διχάζουν, αλλά σε μέντορες και χορηγούς   οι οποίοι θέλουν να αποδείξουν επίμονα  κάτι και κανένας δεν ξέρει σε ποιον και τι ακριβώς, θέλοντας προφανώς  να εξασφαλίσουν για τους ίδιους, την επόμενη μέρα, ρόλο και λόγο στα τοπικά δρώμενα. Είναι δε γνωστό της πάση ότι  ο διακαής πόθος και επιθυμία της δημοτικής αρχής του χθες είναι  να αναμετρηθεί με τη σημερινή  δημοτική αρχή για να τη φορτώσει προφανώς όλα τα κακώς κείμενα και ο χορός καλά κρατεί!!!!! .
Κανένας βέβαια από τους  δύο δεν θέλει, αλλά απέδειξαν ότι και  δεν μπορούν να αναμετρηθούν και περισσότερο να λύσουν τα προβλήματα του δήμου μας, καθώς αυτοί που υπηρέτησαν το χθες, είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν τις σημερινές και πολύ  περισσότερο τις αυριανές ανάγκες των δημοτών μας.
Μία τρίτη υποψηφιότητα μας προέκυψε λόγω ονόματος, με το κληρονομικό δίκαιο δηλαδή, χωρίς  προφανώς μέχρι σήμερα να έχει κάποια ανάμιξη στα τοπικά δρώμενα και να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα του δήμου μας και περισσότερο να προσπαθήσει  για τυχόν λύση τους, γι’ αυτό τη κρίνω τουλάχιστον πρόωρη.
Θα μου πείτε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, το οποίο βέβαια σέβομαι απόλυτα, αλλά παράλληλα όταν κάποιος εκτίθεται στα κοινά πρέπει να δεχθεί   και την όποια κριτική,  προκειμένου οι πολίτες να έχουν όσον το δυνατόν τη καλύτερη πληροφόρηση  και εικόνα για να αξιολογήσουν και να  αποφασίσουν το καλύτερο για τον τόπο τους.

Εκείνο όμως που συμβαίνει στη κεντρική πολιτική  σκηνή, η απαξίωση δηλαδή της πολιτικής και των πολιτικών, έχει επιφέρει και την απαξίωση της τοπικής μας κοινωνίας προς όλους που δρουν στα κοινά και ιδιαίτερα στους νέους μας. Αυτή τη κατάσταση προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι επαγγελματίες της πολιτικής, παίρνοντας το θάρρος να διεκδικούν ξανά και ξανά τη ψήφο των δημοτών!!
Γνωρίζω ότι το εγχείρημα της αυτόνομης και ανεξάρτητης υποψηφιότητάς μου είναι δύσκολο και σίγουρα κόντρα στον ωχαδερφισμό που μας διακατέχει όλους μας, γι΄ αυτό το  λόγο στη προσπάθεια  αυτή θα μας βάλουν πολλά εμπόδια και θα μας δημιουργήσουν  προβλήματα μέχρι το τέλος της.
Πιστεύουμε όμως ότι οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας δεν θα ξοδέψουν άλλη ευκαιρία, μετανιώνοντας άλλη μία φορά για τις επιλογές τους και  θα βάλουν τέρμα στο χθες, κτίζοντας  μαζί μας το αύριο, τη δημιουργία, την αξιοσύνη, την εργασία, την αξιοπρέπεια, τον εθελοντισμό, επαναφέροντας το χαμόγελο στο δήμο μας.
Έχοντας μία πολύχρονη και πλούσια πιστεύω, συμμετοχή, τριάντα πέντε και πλέον χρόνων  στα «κοινά» του τόπου μας, με μία ισόχρονη πορεία στην υπηρεσία του πολίτη ως δημόσιος λειτουργός, πορεία στην οποία πάντα στιγμάτιζα τα κακώς κείμενα, καταθέτοντας όμως ταυτόχρονα προτάσεις για διόρθωση και επίλυση  αυτών, ίσως με ένα «αψύ» λόγο και τρόπο μερικές φορές, ερχόμενος σε σύγκρουση με τα συμφέροντα μικρά και μεγάλα, έχω το δικαίωμα για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές,  τουλάχιστον να τύχω  της αξιολόγησή σας.
Η «ΚΙΒΩΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» είναι ευρύχωρη γι’ όλους μας, ας μη χάσουμε την ευκαιρία  αφύπνισης  της τοπικής μας κοινωνία, ώστε μαζί να επαναφέρουμε τον δήμο  σε μία τροχιά υπηρέτησης  των συμφερόντων του τόπου μας και των δημοτών του και μόνο.

Με εκτίμηση
Χρήστος Καραζούπης – Οικονομολόγος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

error: Content is protected !!