Τέσσερις προτάσεις έργων του Δήμου Ν. Πηλίου στο πρόγραμμα CLLD/LEADER

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αξιοποιώντας σε μια δύσκολη δημοσιονομική περίοδο κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος της ανάπτυξης του τόπου, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ολοκλήρωσε τη διαδικασία και υποβάλει τις προσεχείς ημέρες τέσσερις προτάσεις έργων στο πρόγραμμα CLLD/LEADER.

Συγκεκριμένα:

KEN 2

1)Τίτλος έργου: “Συντήρηση και μερική αποκατάσταση παραδοσιακών κρινών Δήμου Νοτίου Πηλίου”

Πρόκειται για την  συντήρηση,  αποκατάσταση και την ανάδειξή τους μέσα σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

Κτισμένες περίτεχνα με λαϊκή μαστοριά ήταν σημείο συνάντησης νέων και ηλικιωμένων προσφέροντας υλική και αισθητική απόλαυση στους κατοίκους.

Προϋπολογισμός έργου: 40.000,00 €

2) Τίτλος έργου:  “Συντήρηση ανάδειξη και σήμανση δικτύου πεζοπορικών διαδρομών (μονοπάτια) Δήμου Νοτίου Πηλίου”

Τα μονοπάτια – «καλντερίμια» δηλαδή οι λιθόστρωτοι οδικοί άξονες ανθρώπων και υποζυγίων που εξασφάλιζαν στο παρελθόν τη μετακίνηση κατοίκων και αγαθών, σήμερα περιορίζονται στο εσωτερικό των

οικισμών καθώς και ως πεζική σύνδεση οικισμών.

Ο καθαρισμός των υφιστάμενων μονοπατιών είναι απαραίτητος ώστε να αποκατασταθούν μονοπάτια και έχουν κλείσει από τη βλάστηση ή έχουν κατακλυσθεί από πέτρες.

Πρόκειται για ένα δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών που διασχίζει όλο τον Δήμο Νοτίου Πηλίου από άκρη σε άκρη. Συνδέει τον πρώτο οικισμό του Δήμου, τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, με τον τελευταίο, τον Αλογόπορο, μέσω συνεχούς διαδρομής και πολλών ενδιάμεσων οικισμών.

Προϋπολογισμός έργου: 300.000,00 €

3) Τίτλος έργου: “iArea – Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Διαδραστικής εφαρμογής Κινητών συσκευών για την προβολή των τοπικών φυσικών και Πολιτιστικών Πόρων της Περιοχής του Δήμου Νοτίου Πηλίου.”

Το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής προβολής του Δήμου Νοτίου Πηλίου ως χώρου, των πόρων του και των τουριστικών του επιχειρήσεων για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και tablets.

Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να περιηγείται στον Δήμο τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο τοΝ χάρτη του και λαμβάνοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές του επιχειρήσεις, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης/ ξενάγησης. Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Νοτίου Πηλίου.

Η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες για τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί ο χρήστης, για τα σημεία που μπορεί να διανυκτερεύσει, για τον τρόπο μετακίνησής του στην περιοχή, για τις επιλογές που μπορεί να έχει για φαγητό ή/και διασκέδαση, κ.ο.κ.

Θα του παρέχει, ως εκ τούτου, όλα τα στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν την τουριστική του εμπειρία στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, με εύκολο και πρακτικό τρόπο, έτσι ώστε να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής στο μέλλον για άλλους πιθανούς επισκέπτες.

Η εφαρμογή θα παρέχει, επιπλέον, τη δυνατότητα πολυγλωσσικότητας, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των γλωσσών που μπορεί να εξυπηρετήσει.

Προϋπολογισμός έργου: 69.998,00 €

4) Τίτλος έργου:  “Ολοκληρωμένο Ευφυές Σύστημα Έγκαιρης Πυρανίχνευσης του Δήμου  Νοτίου Πηλίου”

Βασικός στόχος του Συστήματος είναι η ολοκληρωμένη και έγκαιρη ανίχνευση, διαχείριση και παρακολούθηση φαινομένων πυρκαγιάς σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας (όπως για παράδειγμα δάση, ζώνες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κ.λπ.). Το Σύστημα θα αποτελείται από Υποσύστημα Ανίχνευσης (με μέρη εγκατεστημένα σε σημεία της περιοχής πυρανίχνευσης) και ένα κεντρικό Υποσύστημα Διαχείρισης.

Προϋπολογισμός: 52.204,00€

error: Content is protected !!