ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιλογή Ευθύνης: «Τα τέσσερα χαμένα χρόνια για το Μουσείο της Αργούς και ο “ξεχασιάρης” δήμαρχος»

Σχολιάζοντας την εκδήλωση παρουσίασης της αρχιτεκτονικής μελέτης των κτιριακών έργων του Μουσείου της Αργούς, η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα «κατάφερε», τελικά, πάλι η απερχόμενη δημοτική αρχή. Αντί για μια μέρα ιστορική για την πόλη, με τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες  να δίνουν μαζικά το «παρών» στα εγκαίνια του Μουσείου της Αργούς, στήσανε μια προεκλογική εκδήλωση για να παρουσιάσουν την …αρχιτεκτονική μελέτη του έργου. Εννοείται πως για τα τέσσερα χαμένα χρόνια ο απερχόμενος δήμαρχος δεν βρήκε λέξη να πει. Και βέβαια αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά, πολύ «ξεχασιάρης»:

KEN 728X100

– «Ξέχασε» να πει ότι ακόμη και μετά τη εκλογή του χλεύαζε την «Αργώ» και την αποκαλούσε «ψαρόβαρκα».

– «Ξέχασε»  να αναφερθεί σε αυτούς  που συνέλαβαν την ιδέα ανάδειξης του μύθου και που το 2004 ξεκίνησαν την κατασκευή του ομοιώματος του μυθικού σκάφους, η οποία ολοκληρώθηκε το 2006, όπως και σε αυτούς που το 2009 έφεραν το  σκάφος στο Πότι και το Μπατούμι της Γεωργίας.

– «Ξέχασε» να πει δυο λόγια για τους σύγχρονους «Αργοναύτες»,  που το 2008 τράβηξαν κουπί για να στεφθεί με επιτυχία το επιστημονικό-πειραματικό ταξίδι του σκάφους στην Αδριατική.

– «Ξέχασε» να  πει ότι τον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό προσχεδίων του Μουσείου τον ξεκίνησε το 2013 και τον έφερε σε πέρας την άνοιξη του 2014 η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη, με  πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού κατατέθηκαν μελέτες από 68 αρχιτεκτονικά γραφεία.

– «Ξέχασε» να πει ότι ο απερχόμενος δήμαρχος και οι συνεργάτες του προεκλογικά «κίνησαν γη και ουρανό» για να εμποδίσουν την πρόοδο του έργου, αφού το μόνο προεκλογικό του  «πρόγραμμα» ήταν η σπίλωση  των αντιπάλων του.

– «Ξέχασε»  να πει ότι για να μη μείνει η παραμικρή σκιά σε μια κορυφαία επιλογή της πόλης, η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη αποφάσισε να μεταθέσει για τη νέα δημοτική περίοδο την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πρακτικού αξιολόγησης της Κριτικής Επιτροπής, την οργάνωση της  έκθεσης µε τις υποβληθείσες Μελέτες, και την  οριστική κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού.

– «Ξέχασε» να πει ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε διασφαλίσει την κατά προτεραιότητα ένταξη του έργου στο  νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, αφού η χρηματοδότηση του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού είχε γίνει από  τα κονδύλια της τεχνικής βοήθειας του προηγούμενου ΕΣΠΑ ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό. 

«Ξέχασε» να πει ότι ακόμη και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου δεν είχε κανένα δισταγμό να δηλώσει  ότι το Μουσείο της Αργούς  δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

«Ξέχασε»  να πει ότι με τούτα και με τ’ άλλα χαράμισε τελικά έναν σχεδόν χρόνο μέχρι η απερχόμενη δημοτική αρχή να  επικυρώσει το πρακτικό και να κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, παραλείποντας, μάλιστα, να οργανώσει έκθεση µε τις υποβληθείσες Μελέτες, όπως προέβλεπε η προκήρυξη.

«Ξέχασε», ακόμη,  να πει ότι χαράμισε και άλλα τρία χρόνια μέχρι να αναθέσει την οριστική αρχιτεκτονική μελέτη των κτιριακών έργων στους μελετητές που έλαβαν το 1ο βραβείο.

Με λίγα λόγια, σπατάλησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια και θα χρειαστεί ακόμη χρόνος μέχρι να υλοποιηθεί και η μουσειακή μελέτη και το έργο να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ένα έργο-σύμβολο της πόλης, το οποίο θα της προσδώσει διεθνή πολιτιστική ακτινοβολία και θα σφραγίσει τη σύγχρονη, εξωστρεφή ταυτότητα του Βόλου. Ευτυχώς, την υλοποίηση του έργου θα την αναλάβει η επόμενη δημοτική αρχή.».

error: Content is protected !!