Σεμινάριο πρώτων βοηθειών του ΕΚΑΒ στον Αριστέα

milonas 728x120

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/02/2019 Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών BLS/AED από το ΕΚΑΒ Λάρισας στην κεντρική αίθουσα της δομής Αμπελώνα του Κ.Κ.Π.Π.Θεσσαλίας.

Οι εργαζόμενοι της δομής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στις σύγχρονες τεχνικές διάσωσης ασθενών, όπως η εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε : Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις Το σεμινάριο «Παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις» έχει ως στόχο να εφοδιάσει όλους τους εργαζόμενους , με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών παθολογικών περιστατικών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν τους τρόπους παροχής Α΄ Βοηθειών, με απώτερο σκοπό το μέγιστο όφελος για τον Ασθενή. Το ενημερωτικό σεμινάριο υλοποιήθηκε με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα εκτίμησης & αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων .

Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν 3 ώρες και περιελάμβανε αναλυτικά τις εξής ενότητες: 1. Αντιμετώπιση Παθολογικών περιστατικών. Θεωρητικά : Λιποθυμία, έμφραγμα μυοκαρδίου, επιληψία και πνιγμονή. Επιδείξεις : Τοποθέτηση ασθενή στην κατάλληλη θέση, αντιμετώπιση λιποθυμίας, αντιμετώπιση επιληπτικού ασθενή, τοποθέτηση Ασθενή σε πλάγια θέση ασφαλείας, αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα. 2. Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Το σεμινάριο «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (CPR/AED, ERC)», αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) σε περιπτώσεις Καρδιακής Ανακοπής σε ενήλικες, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC (Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης).

Η Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Θεσσαλίας κ Ριζούλη Δήμητρα, το προσωπικό της Δομής και η υπεύθυνη οργάνωσης του Σεμιναρίου Επισκέπτρια Υγείας Γκαντούνα Αικατερίνη ευχαριστούν θερμά το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας για την πολύτιμη συμβολή του.

 

 

error: Content is protected !!