ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισχυρή κερδοφορία και μερίσματα ύψους 21,1 εκατ. ευρώ στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ το 2018

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 13:39

Ισχυρή κερδοφορία πέτυχε το 2018 η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας ΑΕ (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), επιτυγχάνοντας οικονομική αποδοτικότητα, που της επιτρέπει τη διανομή μερισμάτων ύψους 21,1 εκατ. ευρώ στους μετόχους της, ήτοι τη ΔΕΠΑ και την ιταλική ΕΝΙ. Πρόκειται για μερίσματα αυξημένα κατά 30% σε σχέση με τη χρήση 2017.

«Η εταιρεία πέτυχε αδιάλειπτη διανομή και την ασφάλεια του εφοδιασμού, τήρηση με συνέπεια του προγράμματος ανάπτυξης της και του προγραμματισμού τροφοδότησης όλων των νέων περιοχών, με τη διείσδυση του φυσικού αερίου να αγγίζει το 60% στις περιοχές της αδείας» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα θετικά αποτελέσματα συνεχίζονται και το 2019, καθώς κατά το πρώτο δίμηνο του έτους οι νέες συνδέσεις ανήλθαν σε 3.381, αυξημένες κατά 57% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους και οι διανεμηθέντες όγκοι φυσικού αερίου άγγιξαν τα 167,9 εκατ. κυβικά μέτρα, ξεπερνώντας κατά 29% τις αντίστοιχες ποσότητες του πρώτου διμήνου του 2018.

«Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ παραμένει ηγέτης στην αγορά φυσικού αερίου και καινοτομεί για ακόμα μια φορά με την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη υλοποίηση της νέας εφαρμογής ψηφιακής ενημέρωσης των χρηστών διανομής και καταναλωτών για την εξέλιξη των εργασιών σύνδεσης στο δίκτυο φυσικού αερίου, μέσω της σχετικής ενότητας στην εταιρική ιστοσελίδα www.edathess.gr» καταλήγει η ανακοίνωση.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 13:39

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!