Το Brexit δεν θα ωθήσει τη Ρουμανία σε οικονομική κρίση, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 15:10

Την εκτίμηση ότι το Brexit δεν θα ωθήσει τη Ρουμανία σε έναν κύκλο οικονομικής κρίσης, καθώς – όπως είπε – «δεν θα έχουμε πολύ μεγάλες, άμεσες επιπτώσεις» (από την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση), διατύπωσε ο Ρουμάνος υπουργός, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τζορτζ Τσιάμπα (George Ciamba), στη διάρκεια συνάντησης που διοργάνωσαν στο Βουκουρέστι το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ρουμανίας – Γερμανίας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ρουμανίας – Ηνωμένου Βασιλείου.

«Δεν θα έχουμε πολύ μεγάλες, άμεσες επιπτώσεις, διότι το επίπεδο εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ρουμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι πολύ υψηλό, αν και θέλουμε να αναπτυχθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η επίπτωση του Brexit θα γίνει αισθητή στο επίπεδο της ενιαίας αγοράς». Και αυτό διότι, όπως εξήγησε ο κ. Τσιάμπα, αν από αυτή τη διαδικασία προκύψουν προβλήματα που θα επηρεάσουν βασικούς εμπορικούς εταίρους της Ρουμανίας, όπως η Γερμανία, τότε θα υπάρξουν έμμεσες επιπτώσεις στη ρουμανική οικονομία.

Κατά τον κ.Τσιάμπα, «οι επιπτώσεις του Brexit σε άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διατηρούν στενούς οικονομικούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι πιο ισχυρές».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, 15:10

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!