ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη της Ν. Καπούλα στον ξενώνα «Αριάδνη»

stergiou
fotou
728x110 3

Επίσκεψη στον ξενώνα βραχείας νοσηλείας «Αριάδνη» πραγματοποίησε η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη πόλη» Νάνσυ Καπούλα, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

728X100

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο τύπου του συνδυασμού:

“Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ξενώνας, σύμφωνα τον υπεύθυνο του ξενώνα Ιωάννη Γκόλτσο, είναι η έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα ν’ απασχολούνται μόλις έξι άτομα προσωπικό και να υπερβάλλουν εαυτόν, κάνοντας διπλές βάρδιες, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.

Από την πλευρά της η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί, αφενός ένα δίκτυο συνεργασίας όλων των υπηρεσιών υγείας με το Δήμο Βόλου και αφετέρου ένα δίχτυ προστασίας του Δήμου στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Να σημειωθεί πως ο ξενώνας Αριάδνη φιλοξενεί άτομα από έξι μήνες έως ένα έτος, ενώ δυσκολία αντιμετωπίζεται στην εύρεση δομής για τη μετέπειτα φιλοξενία τους.”

Στο Νοσοκομείο Βόλου

“Η έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας από το Δήμο Βόλου και η αδιαφορία που δείχνει σε κοινωνικά προβλήματα, ήταν τα κυριότερα θέματα που έθεσε η Διοίκηση του Συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, στην υποψήφια Δήμαρχο, επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη πόλη» Νάνσυ Καπούλα και σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που τη συνόδευαν, σε συνάντηση τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Μηνδρινός, είναι η έλλειψη προσωπικού, το οποίο έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, της συνταξιοδότησης των εργαζομένων, της παντελούς έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας και του μεταναστευτικού ζητήματος.

Επίσης, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του συλλόγου Ειρήνη Καρακασίλη, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην τεχνική λειτουργία του Νοσοκομείου, δεν υπάρχει ασφάλεια, ενώ το έργο τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, λόγω της έλλειψης δομών από το Δήμο Βόλου.

Στις κατ’ οίκον επισκέψεις για νοσηλευτική φροντίδα, συμπλήρωσε το μέλος του συλλόγου Γαρυφαλλιά Τσιώμου, το 70-80% των περιστατικών χρήζουν κοινωνικής φροντίδας, ωστόσο, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» δεν λειτουργεί έτσι όπως σχεδιάστηκε, δεν υπάρχει συντονισμός των υπηρεσιών, ούτε δομές για να φιλοξενούνται οι άστεγοι, με αποτέλεσμα ο ξενώνας βραχείας νοσηλείας να είναι το μοναδικό καταφύγιο για τους άστεγους το χειμώνα.

Επιπροσθέτως, η Λεμονιά Πατρώνη επίσης μέλος του συλλόγου εργαζομένων, έθεσε επί τάπητος το θέμα της λειτουργίας Παιδικού Σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο, σε χώρο που ήδη υπάρχει στο Νοσοκομείο, αλλά με τα λειτουργικά έξοδα να επιβαρύνουν το Δήμο.

Όπως διαπίστωσε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα, υπάρχει μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και την κοινωνία, ενώ το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με όλες τις δυνατότητες που διαθέτει, εάν δεν υπάρξει η συνεργασία με το Δήμο Βόλου.”

 

error: Content is protected !!