Του ζήτησαν να «λαδώσει» δημοτική υπάλληλο για να πληρωθεί από τον Δήμο

milonas


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, 20:21

Ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την υπόθεση η αρχαιοελληνική ρήση «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ» διότι η απίστευτη αυτή ιστορία συνέβη στο Άργος και μάλιστα στη δημοτική αρχή.

Ένας 28χρονος ξυλουργός ανέλαβε να φτιάξει ένα στέγαστρο σε δημοτικό σχολείο της περιοχής για το οποίο θα εισέπραττε 9.500 ευρώ. Ο νεαρός το ολοκλήρωσε αλλά η πληρωμή του… αργούσε.

Αφού είδε πως ο καιρός περνούσε απευθύνθηκε στον Δήμο και μία δημοτική υπάλληλος (αντιπρόεδρος σχολικών επιτροπών) τον συμβούλεψε πως για να πληρωθεί καλό θα ήταν να δώσει ένα «φακελάκι» 2.000 ευρώ στον ίδιο τον Δήμο!

Ο 28χρονος αμέσως μίλησε στον Δήμαρχο αλλά και εκείνος, του είπε να δώσει τα χρήματα στη δημοτική υπάλληλο και μάλιστα να υπογράψει γραμμάτια.

Τότε ο ξυλουργός απευθύνθηκε στο Εσωτερικών υποθέσεων και κατήγγειλε το συμβάν.

Το ραντεβού κλείστηκε… Ο ξυλουργός παρέδωσε την Τετάρτη (6/3) τα 2.000 ευρώ τα οποία είχαν προσημειωθεί στη δημοτική υπάλληλο και οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες.

Ο Δήμαρχος δεν συνελήφθη καθώς παρήλθε το αυτόφωρο. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό:

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνήθηκε υπόθεση δωροληψίας υπαλλήλου και εκβίασης, σε περιοχή της Πελοποννήσου και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας για εκβιαστική απαίτηση χρηματικού ποσού, από δημοτικό υπάλληλο, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη (6 Μαρτίου 2019), ενώ κατασχέθηκε προσημειωμένο το χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης διερευνήθηκε η εμπλοκή επιπλέον προσώπου, ενώ το σχετικό προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, 20:24

ΠΗΓΗ

Facebook Comments

error: Content is protected !!