ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αθωώθηκαν οι 13 κατηγορούμενοι για διακίνηση κοκαΐνης


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019, 04:07

KEN 4

Αθώοι κρίθηκαν οι 13 ντόπιοι που εμπλέκονταν –με πλημμεληματικές κατηγορίες- στα «νταλαβέρια» κοκαΐνης, που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας, τον Φεβρουάριο του 2017, στο Ηράκλειο.

Μετά την απαλλαγή των βασικών εμπλεκομένων από την κατηγορία της διακίνησης κοκαΐνης τον Φεβρουάριο του 2018 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, την Παρασκευή κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου 13 άτομα που φέρονται να είχαν αγοράσει ποσότητες ναρκωτικών για προσωπική τους χρήση.

Ειδικότερα, οι «13» κατηγορούνταν για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών για ιδία αποκλειστική χρήση, που συνιστά πλημμέλημα. Ωστόσο, άπαντες οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Μιλώντας στην εφημερίδα Νέα Κρήτη και το neakriti.gr ο συνήγορος υπεράσπισης δύο εκ των κατηγορουμένων, Ελευθέριος Κάρτσωνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εν λόγω απόφαση.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την απαλλαγή των εντολέων μου. Θα πρέπει, δε, να μνημονευθεί ότι τόσο η απόφαση του σημερινού δικαστηρίου, ως άλλωστε και του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αποδεικνύουν περίτρανα πόσο επισφαλές αποδεικτικό μέσο αποτελούν οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, η εσφαλμένη εκτίμηση των οποίων άγει σε εσφαλμένα συμπεράσματα, ενώ προσβάλλει και θεμελιώδη δικαιώματα των κατηγορουμένων.

Τα δικαιοδοτικά όργανα τόσο στη μια, όσο και στην άλλη περίπτωση αποκατέστησαν πλήρως την τρωθείσα τιμή και υπόληψη των κατηγορουμένων αγόμενα σε αθωωτική κρίση» ανέφερε ο δικηγόρος κ. Κάρτσωνας.

Πηγή: neakriti.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019, 04:08

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!