ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επικοινώνησε η Χρυσοβελώνη για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό»

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για επτά γυναίκες πολιτικούς και τη σύζυγο του πρωθυπουργού.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα Φύλων, επικοινώνησε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

«Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις. Η θέση της ΥΦ.ΕΣ. είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος. Για το τελευταίο και τους “υπεύθυνους” του, μόνο ο νόμος και η δικαιοσύνη», αναφέρει ανακοίνωση της κ. Χρυσοβελώνη.

Δούρου: Τους ταιριάζει μόνο το περιθώριο

Σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου, ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που μπήκε στο στόχαστρο του εν λόγω πρωτοσέλιδου, έκανε λόγο για επαγγελματίες της χυδαιότητας.

«Οι επαγγελματίες της χυδαιότητας, οι καθ’ έξιν υβριστές του δημοκρατικού πολιτεύματος διεκδικούν με προκλητικά και χυδαία πρωτοσέλιδα, θέση στον δημόσιο διάλογο. Η μόνη θέση που τους ταιριάζει είναι εκείνη την οποία άλλωστε εκφράζουν πιστά. Το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο. Ο εξοστρακισμός τους από τον δημόσιο βίο είναι υπόθεση που μας αφορά όλες και όλους. Γιατί αφορά τη Δημοκρατία», δήλωσε η περιφερειάρχης.

error: Content is protected !!