Καμία αλλαγή στις τροποποιήσεις της συμφωνίας αποχώρησης

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 03:48

KENT728X100 1

Καμία αλλαγή δεν διαπιστώνει το Εργατικό κόμμα ότι επιτεύχθηκε στις συνομιλίες της Bρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, με κορυφαίους Eυρωπαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Βουλή των Κοινοτήτων ο σκιώδης υπουργός για το Brexit, Κερ Στάρμερ, μετά την ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

Ο Κερ Στάρμερ ξεκαθάρισε ότι το Εργατικό κόμμα θα απορρίψει τη συμφωνία στην αυριανή ψηφοφορία και εκτίμησε ότι το ίδιο θα κάνει η Βουλή, καθώς η ανακοίνωση επαναλαμβάνει όσα περιλαμβάνονται στην κοινή επιστολή που είχαν στείλει στη Βρετανίδα πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τον Ιανουάριο. Εκτίμησε ακόμη ότι οι σημερινές εξελίξεις δεν είναι ικανές να οδηγήσουν τον γενικό εισαγγελέα, Τζέφρι Κοξ, να αλλάξει την νομική του γνωμοδότηση.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, απάντησε ότι ο Τζέφρι Κοξ θα ενημερώσει για την νομική του άποψη, πριν από την αυριανή συζήτηση στο κοινοβούλιο και χρειάζεται χρόνο για να εξετάσει τις αλλαγές.

Πρόσθεσε ότι στην αυριανή συζήτηση, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, θα κατατεθούν εκ μέρους της κυβέρνησης δύο νέα έγγραφα που θα αφορούν ένα κοινό, νομικά δεσμευτικό όργανο επί της συμφωνίας αποχώρησης κι ένα πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και μία κοινή ανακοίνωση που θα συμπληρώνει την πολιτική διακήρυξη.

Πριν από την ανακοίνωση στη Βουλή, ο Λίντινγκτον συγκάλεσε σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ενημέρωσε για τις αλλαγές που συμφωνήθηκαν στο Στρασβούργο.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019, 03:52

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!