ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παύλος Μαρκάκης στο TheΝewspaper.gr: «Η ΝΔ χρησιμοποίησε διορισμένα ανθρωπάκια να με απομακρύνουν από τον χώρο της»

milonas

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη ο υποψήφιος βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» στην Μαγνησία Παύλος Μαρκάκης δηλώνει για τον εαυτό του ότι δεν είναι «επαγγελματίας» πολιτικός, ενώ για την Ελληνική Λύση που όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις την θέλουν εντός Κοινοβουλίου, ο κ. Μαρκάκης τονίζει ότι αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά με μεθοδικότητα που έφερε καλά αποτελέσματα, όπου οι πολίτες ανά την Ελλάδα γνώρισαν τις θέσεις του κόμματος.

Μιλώντας για την έξοδό του από το ΛΑΟΣ, ο κ. Μαρκάκης σημείωσε ότι ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρη έκανε πολιτικά λάθη  και με τις επιλογές του οδήγησε το κόμμα που δημιούργησε ο ίδιος σε συρρίκνωση και τελικά εκτός Βουλής.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών, εξευτελιστική και ταπεινωτική, που ωστόσο είναι θέμα πολιτικής βούλησης να ανατραπεί από μια επόμενη Ελληνική Κυβέρνηση.

Ο ίδιος –έχοντας ως μεγάλο «σχολείο» την Αυτοδιοίκηση-  βλέπει βουλευτικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τονίζει ότι η χώρα μας για να βγει από το αδιέξοδο πρέπει να πατήσει σε δικές της δυνάμεις και να πορευτεί με πυξίδα που υπαγορεύει το Εθνικό μας συμφέρον….

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

 • Αδιαμφησβήτητα πολιτικό ον ο Παύλος Μαρκάκης, πώς θα χαρακτήριζε την σημερινή πολιτική κατάσταση;
 • Η πολιτική μου εμπειρία προέρχεται βασικά από την πολιτική μου διαδρομή κατά την οποία  μου  δόθηκε η δυνατότητα  να  θητεύσω  σε πολλές εκλεγμένες θέσεις  στον συνδικαλισμό, την  αυτοδιοίκηση και  το Κοινοβούλιο.

Με αυτή την εμπειρία χρόνων  θα έλεγα σήμερα ότι η πολιτική κατάσταση στην Πατρίδα μας είναι σε οριακό σημείο.

Οι πολίτες  είναι  απογοητευμένοι από  όλο  το  φάσμα υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού και ψάχνουν πρόσωπα,  προγράμματα, ιδέες και  ηγεσία χωρίς εξαρτήσεις  που να μην τους ξαναπροδώσει.

 • Με όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ευτελιστεί ο θεσμός του βουλευτή, για τον οποίο εσείς θέτετε υποψηφιότητα;
 • Ακριβώς για αυτό το λόγο ξαναβάζω υποψηφιότητα. Με την στάση μου απέδειξα ότι  δεν είμαι «επαγγελματίας» πολιτικός και μπορώ να μείνω και έξω από την πολιτική ζωή όταν οι φορείς της δεν με εκφράζουν.

Αντίθετα, ιδίως στην παρούσα Βουλή, ο θεσμός του Βουλευτή ξευτελίστηκε από τις συμπεριφορές και των κομμάτων και μεμονωμένων εκπροσώπων του Κοινοβουλίου.

Άλλοι αντάλλαξαν εμφανέστατα την στάση τους με κυβερνητικές θέσεις, άλλοι  έχασαν ακόμη και τον αυτοσεβασμό τους με συμπεριφορές και δηλώσεις στη Βουλή και στα ΜΜΕ και άλλοι ψάχνουν ευκαιριακές θέσεις  για να εξασφαλίσουν έστω και ένα  αβέβαιο πολιτικό μέλλον.

 • Μπορεί να χαθήκατε από το προσκήνιο της πολιτικής ζωής τα τελευταία χρόνια, ωστόσο παραμένετε ενεργός και δηλώνετε παρόν μέσα από την συμμετοχή σε ψηφοδέλτιο κόμματος που είναι με… το ένα πόδι στην Βουλή. Πόσο αισιόδοξος είστε ότι θα ξανακαθίσετε στα βουλευτικά έδρανα;
 • Όταν πριν τρία χρόνια αποφάσισα να συνεργαστώ και να συμμετάσχω ενεργά στην κίνηση του Κυριάκου Βελόπουλου πολλοί  είδαν επιφυλακτικά την επιλογή μου. Σχεδόν κανένας δεν πίστευε τότε, ότι θα φτάναμε σήμερα, να θεωρούν όλοι σαν βέβαιη την εκπροσώπηση της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ στο νέο Κοινοβούλιο. Φυσικά αυτό δεν έγινε ‘’τυχαία’’.

Προηγήθηκε η κατάρτιση ενός κυβερνητικού ρεαλιστικού προγράμματος, προσαρμοσμένου στην σημερινή πραγματικότητα.

Ο Προέδρος γύρισε μέχρι σήμερα, τρεις φορές με επιτυχημένες συγκεντρώσεις όλη την Ελλάδα, από την Ιεράπετρα μέχρι την Ορεστιάδα, για να ενημερώσει και να τον γνωρίσουν οι συμπατριώτες μας.

Επι πλέον, αναγνωρίζουν όλοι, ότι ο Προέδρος λέει αλήθειες και αυτό γίνεται γιατί δεν έχει καμιά εξάρτηση, ιδίως από τα οικονομικά συμφέροντα του συστήματος.

Σήμερα η ‘’Ελληνική Λύση’’ έχει πλήρεις εκλογικούς συνδυασμούς σε όλη την χώρα όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές.

Εγώ θα προσπαθήσω, μια από τις έδρες της «Ελληνικής Λύσης» στην επόμενη Βουλή, να εκπροσωπεί την Μαγνήσια. Αυτό βέβαια για να γίνει θα χρειαστεί και η βοήθεια τον ψηφοφόρων του Νομού μας.

 • Και ο ΛΑΟΣ με τον κ. Καρατζαφέρη που σας ανέδειξε στην κεντρική πολιτική σκηνή δίνει το παρόν σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές. Γιατί επιλέξατε την πόρτα της εξόδου από το συγκεκριμένο κόμμα;
 • Ακριβώς επειδή αναγνώρισα ότι ο Προέδρος του ΛΑΟΣ μου έδωσε την δυνατότητα της εμπειρίας της βουλευτικής θητείας, εξεπλήρωσα τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα με συνέπεια και σήκωσα μεγάλο βάρος  νομοθετικής δραστηριότητας και με πολιτική αξιοπρέπεια τον υπερασπίστηκα μέχρι τις εκλογές του 2009.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος όμως έκανε πολιτικά λάθη  και με τις επιλογές του – παρά την θέληση της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του – οδήγησε το κόμμα που δημιούργησε ο ίδιος σε συρρίκνωση και τελικά εκτός Βουλής.

Και θα πω σήμερα κάτι που το λέω για πρώτη φορά. Μετέπειτα, για μεγάλο χρονικό διάστημα και μέχρι να δημιουργηθεί η πολιτική κίνηση του Κυριάκου Βελόπουλου, έγιναν πολλές προσπάθειες ανασύνταξης του πολιτικού αυτού χώρου με την συμμετοχή του, αλλά ο ίδιος έμεινε κλεισμένος στο εαυτό του και δεν ανταποκρίθηκε.

 • Με την συμφωνία των Πρεσπών δεδομένη, κατά πόσο μπορεί αυτό να ανατραπεί με μία νέα κυβέρνηση;
 • Η εξευτελιστική και ταπεινωτική ‘’Συμφωνία των Πρεσπών’’ που έγινε χωρίς την γνώμη του Ελληνικού λαού που διαφωνεί ριζικά με αυτή με ασυνήθιστά ποσοστά (πάνω από 80%) θα είναι καταλύτης τόσο για τις επόμενες εκλογές αλλά και για την μετέπειτα πολιτική ζωή της πατρίδας μας.

Από τα γεγονότα  και από τις πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν και στις δυο χώρες υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν την συμφωνία άκυρη.

Επομένως είναι θέμα πολιτικής βούλησης να ανατραπεί από μια επόμενη Ελληνική Κυβέρνηση.

Αν αυτό δεν γίνει, από τις επόμενες Ελληνικές ηγεσίες, θα δείτε ότι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την συμφωνία,  θα οδηγήσουν ακόμη και σε άλλες πτώσεις κυβερνήσεων και ακόμη σε αλλαγές πολιτικών ηγεσιών.

 • Μπορούμε να ξεφύγουμε από την οικονομική ασφυξία των τελευταίων 10 ετών; Υπάρχει λύση;
 • Ασφαλώς και μπορούμε. Αυτό όμως δεν γίνεται αυτομάτως –  θέλει 2-3 χρόνια – και δεύτερον θέλει μέθοδο, πρόγραμμα και εμπιστοσύνη στις παραγωγικές δυνάμεις του χαρισματικού μας λαού. Αποδείχθηκε ότι ούτε με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ούτε με τις αποσπασματικές κινήσεις και εξαρτήσεις της Ν.Δ. μπορεί να γίνει.

Η χώρα μας πρέπει να πατήσει σε δικές της δυνάμεις όπως είναι η πρωτογενής παραγωγή και τα πλεονεκτήματα που μας δίνει ο φυσικός μας πλούτος  και να πορευτούμε με πυξίδα και με γνώμονα που μας υπαγορεύει το Εθνικό μας συμφέρον.

Αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ και σε δεύτερη φάση να προχωρήσουμε σε άρση των επώδυνων συμφωνιών και δεσμεύσεων που έγιναν από τους δανειστές μας υπό καθεστώς πολιτικού εκβιασμού και πίεσης.

Άρα υπάρχει Λύση και είναι Ελληνική.

 • Βλέπετε σε σύντομο χρόνο την προκήρυξη των εκλογών;
 • Το εκλογικό αποτύπωμα είναι δεδομένο ότι θα γίνει μέσα στο 2019 και μάλιστα  σε περίπου  80 μέρες. Είναι σίγουρο ότι το αποτύπωμα αυτό θα είναι επώδυνο κυρίως για την Κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επιτελείο του Μαξίμου ξέρει ότι το αποτέλεσμα αυτό, που θα είναι  αυτό των εκλογών για την Ευρωβουλή, να γίνει καταλύτης κομματικής κατάρρευσης.

Έτσι κάνουν τα πάντα ώστε να έχουν όσο το δυνατόν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις Εθνικές εκλογές που τις προγραμματίζουν  να γίνουν ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές

Ο μόνος λόγος να τους κρατήσουν – όσοι έχουν συμφέροντα στην περιοχή – μέχρι τον Οκτώβριο, είναι για να τους χρησιμοποιήσουν σαν πρόθυμους και εύκολους να υπογράψουν και άλλη ταπεινωτική «συμφωνία» τύπου Πρεσπών για την Κύπρο και το Αιγαίο.

 • Χρόνια στην Αυτοδιοίκηση ως ενεργός μέλος της ΝΔ, βουλευτής του ΛΑΟΣ και τώρα υποψήφιος με την «Ελληνική Λύση» και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Πως θα χαρακτηρίζατε  όλη αυτή τη διαδρομή;
 • Πραγματικά όλη μου η διαδρομή είναι σημαντική και ενδιαφέρουσα. Λίγοι είχαν την δυνατότητα να έχουν θέσεις ευθύνης σε πολλές εκφάνσεις και δρασεις του Δημόσιου βίου.

Ξεκίνησα με αγώνες των Μηχανικών στον συνδικαλιστικό χώρο και στην συνέχεια σε ηγετικές θέσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο.

«Ακολούθησε μια 20ετη διαδρομή στο «σχολείο» που λέγεται Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα χρόνια εκείνα ήταν έντονα πολιτικά και φάνταζε σαν όνειρο να κυριαρχήσει η φιλελεύθερη παράταξη της ΔΚΜ στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Είμαι υπερήφανος που συνέβαλα τότε στην ριζική αναστροφή του κλίματος. Κάτι που σήμερα φαίνεται φυσιολογικό, τότε ήθελε μεγάλο και με συνέπια αγώνα για να γίνει..

Το ίδιο και στον Δήμο Βόλου. Αν τότε που δραστηριοποιήθηκα για πρώτη φορά στην Δημοτική Ομάδα με τον Θανάση Νάκο, έλεγε κάποιος ότι θα εκλεγόταν κάποτε Δήμαρχός στο Βόλο από τον χώρο της κεντροδεξιάς, πολλοί θα μειδιούσαν.  Στην  επιτυχημένη όμως 6ετια της Δημαρχίας Μήτρου, της οποίας ήμουν ο βασικός Αντιδήμαρχος των  Έργων, έγιναν στην πόλη επεμβάσεις που ήταν καθοριστικές για την φυσιογνωμία του Βόλου.

Η Ν.Δ όμως δεν θέλει ανθρώπους με προσωπικότητα και δική τους γνώμη και χρησιμοποίησε διορισμένα ανθρωπάκια να με απομακρύνουν από τον χώρο της.

Η πρώτη συμμετοχή μου σε Εθνικές εκλογές με το ΛΑΟΣ ήταν επιτυχημένη.  Μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα και λόγο της αναγνώρισης της επιτυχημένης προϋπηρεσίας μου και φυσικά με την βοήθεια του τοπικού εκλογικού σώματος, κατάφερα η μια έδρα από τις 15 έδρες του ΛΑΟΣ,  να έρθει στην Μαγνησία.

Αλλά και η βουλευτική μου θητεία ήταν αποδοτική,  παρ’ όλο που ήμουν βουλευτής αντιπολίτευσης.

Διακρίθηκα για το πλήθος των ερωτήσεων και επερωτήσεων αλλά και για την πληθώρα των Νομοσχέδιων ως ειδικός αγορητής ακόμη και δυο Προϋπολογισμών.

Η μεταφορά της αρμοδιότητα των Λιμενικών Ταμείων στους Δήμους ήταν αποτέλεσμα δικών μου προσπαθειών.

Πιστεύω ότι και μέσα από τις τάξεις της «Ελληνικής Λύσης» θα μπορέσω να βοηθήσω την Πατρίδα μου και την περιοχή μας.

Πιστεύω ότι η διαδρομή ενός πολιτικού πρέπει να είναι αποδοτική,  για  να λύσει θέματα που καμιά φορά είναι αυτονόητα και για να βοηθήσει τους συμπατριώτες του να απολαύσουν αυτά που δικαιούνται.

Facebook Comments

error: Content is protected !!