ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο συλλαλητήριο κατά της κάυσης σκουπιδών καλεί ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ.

stergiou
728x110 3

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΣΓΕΤ, που θα γίνει στις 16 Μαρτίου 2019, στις 12:00 μ.μ., στην αρχή της Ιάσονος, απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή του. Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση η ΑΓΕΤ έχει άδεια να καίει 1.015.000 τόνους σκουπιδιών, που αναλογεί σε 8.000 κιλά ανά βολιώτη, τη στιγμή που η αναλογία αυτή για κάθε ευρωπαίο πολίτη είναι 13,5 κιλά.

 

Αναλυτικότερα:

«1.015.000 τόνους σκουπιδιών το χρόνο έχουν δώσει άδεια να καίει η ΑΓΕΤ. Αυτό μεταφράζεται σε 8.000 κιλά ανά βολιώτη τη στιγμή που η αναλογία αυτή για κάθε ευρωπαίο πολίτη είναι 13,5 κιλά. Αυτό και μόνο το στοιχείο αρκεί για να μας κάνει να ξεσηκωθούμε απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση.
Με μοιρασμένους ρόλους, Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις προηγούμενες και νυν, Περιφέρεια και Δήμοι με τη νομοθεσία που έχουν ψηφίσει και εφαρμόζουν καθώς και με τις αδειοδοτήσεις και τις εγκρίσεις ορίων και περιβαλλοντικών μελετών, έχουν στρώσει το έδαφος για τη «νομιμοποίηση» αυτού του εγκλήματος σε βάρος της υγείας των κατοίκων της πόλης του Βόλου.
Και απ’ αυτό το γεγονός αποδεικνύεται ότι κέρδη και λαϊκή υγεία δεν συμβιβάζονται.
Να σταματήσει τώρα η καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ ΚΟΚ από την ΑΓΕΤ
Γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο πανβολιώτικο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών που θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 12:00  στην αρχή της Ιάσονος.»

error: Content is protected !!