Άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ζητούν Λαρισινά σωματεία

milonas 728x120

Άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ζήτησαν την Τετάρτη εργατικά σωματεία της Λάρισας με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα των συμβασιούχων που εργάζονται στο νομό Λάρισας.

Στη σχετική συνέντευξη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο της Λάρισας έδωσαν το παρόν οι Μαρία Τέλιου (πρόεδρος του Συλλόγου Εδικού Βοηθητικού& εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας) Ράπτης Νίκος (εκπρόσωπος συνδικάτου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Λάρισας), Καλούσης Χρήστος (πρόεδρος σωματείου Καθαριστών/καθαριστριών Ν. Λάρισας).

Όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων, “δεν μπορούμε να μιλάμε για ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ όταν από τους 320 εκπαιδευτικούς μέλη του ΣΕΒΕΠΕΑ οι 260 και πλέον είναι αναπληρωτές, με συνέπεια να αλλάζουν κάθε χρόνο και είναι γνωστό, ότι η συνεχής εναλλαγή εκπαιδευτικού δε βοηθάει τα παιδιά ,ιδιαίτερα αυτά της Ειδικής Αγωγής.

Όταν στα σχολεία της Λάρισας είναι πάνω από 165 συμβασιούχοι, στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ και στο νομό πάνω από 200, ενώ αρκετοί από αυτούς δουλεύουν για πάνω από 10 χρόνια. Ενώ Κάθε χρόνο, κάθε σχολικό έτος, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων βρίσκονται στον αέρα και η συνέχεια της Εργασίας τους εξαρτάτε εξαρτάται κάθε φορά από την εκάστοτε κυβέρνηση, τον δήμαρχο, πρόεδρο της σχολικής επιτροπής, μέχρι και κάθε άλλο «παράγοντα» του δήμου.

Όταν ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ το 60% του προσωπικού είναι συμβασιούχοι (8μηνα, προγράμματα ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ, ΚΔΑΠ) .

Όταν οι ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ σε γιατρούς καλύπτονται με επικουρικούς και οι ανάγκες σε προσωπικό με 8μηνα .”

Για την ανάδειξη των παραπάνω αιτημάτων τέλος, διοργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Μαρτίου, στις 2 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

newsroom onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!