Διαμαρτυρία έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας πραγματοποιούν την Πέμπτη σύλλογοι και σωματεία

stergiou
fotou
728x110 3

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν την Πέμπτη 14 Μαρτίου έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας (Σωκράτους 111), πλήθος συλλόγων και σωματείων ζητώντας μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Ειδικού Βοηθητικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΒΕΠΕΑ) Θεσσαλίας:

Συνάδελφοι,

«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται δια του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων» (από την ανακ/νωση ομοσπονδιών, συνδικάτων).

Την Πέμπτη 14 Μάρτη πραγματοποιείται στην Αθήνα Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή, απαιτώντας την «άρση κάθε Συνταγματικής απαγόρευσης για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων». Στο συλλαλητήριο συσπειρώνονται Ομοσπονδίες και Σωματεία του δημοσίου (10 Ομοσπονδίες, 127 Σωματεία, 7 Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ, 5 Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων).

Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων και μετά από αποφάσεις των Δ.Σ. του Συνδικάτου ΟΤΑ Λάρισας, της Ένωσης Ιατρών του Γεν. Νοσ/μείου Λάρισας, του Σωματείου Συμβ/χων Καθ/στριών Σχολείων Λάρισας, του Συλλόγου Ειδικού Βοηθητικού Εκπ/κού Προσωπικού Ειδ. Αγωγής (ΣΕΒΕΠΕΑ) Θεσσαλίας πραγματοποιούμε διαμαρτυρία που γίνεται την Πέμπτη 14 Μάρτη 2019 στις 2μμ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, Σωκράτους 111.

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία, απαιτώντας:

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

-Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους

-Άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!

Πηγή: onlarissa.gr

728X100 3
error: Content is protected !!