Οι βουλευτές θα ψηφίσουν πάνω σε δύο προτεινόμενες αλλαγές του σχεδίου της κυβέρνησης για το Brexit


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 18:59

Οι βρετανοί βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν σήμερα πάνω σε δύο προτεινόμενες αλλαγές στα επόμενα βήματα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου.

Σε ψηφοφορία θα τεθεί αργότερα ενώπιον του σώματος η πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία το κοινοβούλιο απορρίπτει την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου χωρίς συμφωνία, όμως επισημαίνει πως η αποχώρηση χωρίς συμφωνία είναι αυτό που νομίμως θα συμβεί, αν δεν υπερψηφιστεί μια συμφωνία.

Ο Μπέρκοου δήλωσε πως επέλεξε να θέσει σε ψηφοφορία μια τροπολογία που προτάθηκε από τη βουλευτή των Συντηρητικών Καρολάιν Σπέλμαν, υποστηρίχθηκε από βουλευτές αρκετών κομμάτων και επιδιώκει να αποκλείσει μια έξοδο χωρίς συμφωνία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων επέλεξε επίσης μια τροπολογία που προτάθηκε από μια ομάδα συντηρητικών βουλευτών και καλεί την κυβέρνηση να καθυστερήσει το Brexit μέχρι τις 22 Μαΐου ώστε να δοθεί χρόνος για τη λήψη μέτρων με στόχο να μετριασθούν οι συνέπειες μιας αποχώρησης από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Η ψηφοφορία επί των τροπολογιών αυτών θα πραγματοποιηθεί μία-μία από τις 21:00 (ώρα Ελλάδας). Ο βουλευτής που προτείνει καθεμιά από τις τροπολογίες αυτές μπορεί να επιλέξει να μην τη θέσει σε ψηφοφορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 18:59

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!