«Ταξίδι στον τόπου μου…» στο 8ο Αποτύπωμα του Ανθρώπου στη Λάρισα

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την όγδοη διοργάνωση της εκδήλωσης «Αποτύπωμα του Ανθρώπου ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 18:30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

«Ο κόσμος έχει αγαπήσει το αποτύπωμα του ανθρώπου και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι πραγματοποιείται για όγδοη χρόνια στη πόλη μας», ανέφερε η κ. Λιακούλη και συμπλήρωσε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί έναν τρόπο αντίστασης του σημερινού ανθρώπου απέναντι σε σύγχρονα προβλήματα.

Η θεματική της εκδήλωσης είναι ένα «Ταξίδι στον τόπου μου…» με εικόνες από την παλιά και τη σύγχρονη Λάρισα. Η κ. Λιακούλη τόνισε μάλιστα πως θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μιας έκπληξης που αφορά μια δράση του κέντρου πρόληψης και ετοιμάζεται «μυστικά» εδώ και καιρό. Τέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και συλλογή βιβλίων για το πρόγραμμα «Έξοδος» του ΚΕΘΕΑ.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φετινού «Αποτυπώματος» κ. Δέσποινα Μπουνίτση ανέφερε πως το «Ταξίδι στον τόπου μου…» δεν θα παρουσιάσει τη Λάρισα κάνοντας μια χρονική αναδρομή της πόλης, αλλά θα δίνει βάση στον άνθρωπο, στο πως ήταν και στο πως είναι. Η κ. Μπουνίτση τόνισε πως ολόκληρη η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από τα μέλη των εργαστηρίων ζωής του ΟΚΑΝΑ.

Οι δυο τους, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Λάρισας να λάβει και αυτός με τη συμμετοχή, μέρος σε αυτήν τη διαδρομή.

Ο κ. Βασίλης Πινακάς, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας δήλωσε πως μέσω του «Αποτυπώματος του ανθρώπου» εκφράζονται όλες οι κοινωνικές δράσεις του κέντρου πρόληψης στη Λάρισα.

«Ευελπιστούμε πως το πρωί της Κυριακής μετά την εκδήλωση, θα έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο συναντιόμαστε», συμπλήρωσε η κ. Λιακούλη.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

 

 

error: Content is protected !!