Τροποποίηση του Προεδ. Διατάγματος για την Αγ. Παρασκευή αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ομόφωνη απόφαση για γνωμοδότηση επί της πρότασης τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος ένταξης της περιοχής Αγ. Παρασκευής έλαβε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου παρά τις επισημάνσεις του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Κώστα Γαργάλα ότι η δημοτική Αρχή φέρνει το θέμα με καθυστέρηση δύο ετών, για προεκλογικούς λόγους.

KEN 1

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θάνος Θεοδώρου, η δημοτική Αρχή κινείται βάσει προγραμματισμού. Πήγε στην Αθήνα και εξασφάλισε ότι μπορεί να κάνει περαιτέρω βήματα.

Ειδικότερα, θα προταθεί τροποποίηση του Π.Δ., με ενσωμάτωση νόμου του 2014, σύμφωνα με τον οποίο όλη η συνοικία, που είναι παραδοσιακός οικισμός, θα αντιμετωπίζεται ενιαία και όσοι θα κληθούν να πληρώσουν εισφορά σε γη, δεν θα πληρώσουν και εισφορά σε χρήμα, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα και των κατοίκων.

Ο Θ. Θεοδώρου τόνισε ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπάρχουν προγραμματισμένα χρήματα για να προχωρήσει το θέμα και πρόκειται για ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της συνοικίας.

Ο κ. Γαργάλας πάντως, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι με καθυστέρηση δύο ετών έρχεται να προτείνει αυτά που έλεγαν οι αντιπολιτεύσεις και μάλιστα, με τρόπο προεκλογικό. Πρόσθεσε δε, ότι δεν υπάρχει κονδύλι, ενώ δεν έχει προχωρήσει σε τίποτα η μελέτη για τη σύνταξη του κεφαλαίου Γ.

error: Content is protected !!