ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναστασοπούλου: Οι μαθητές θέλουν τον κόσμο και τον θέλουν τώρα

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου για την 15η Μαρτίου: “Σήμερα 15 Μαρτίου σε 70 χώρες του κόσμου οι μαθητές διαδηλώνουν ειρηνικά, για να στείλουν το μήνυμα τους και να φωνάξουν την ανησυχία τους για το μέλλον του πλανήτη.

“School Strikers” σχολεία σε αντίδραση, σε ελεύθερη μετάφραση. Αντίδραση στην μέχρι τώρα καταστροφική δράση ανθρώπων και κρατών που έχει ως αποτέλεσμα την κλιματική αλλαγή και την σταδιακή καταστροφή του πλανήτη, τον αυξανόμενο αφανισμό ποικίλων μορφών ζωής. Το μοντέλο ανάπτυξης που καλλιέργησε τον υπερκαταναλωτισμό και τα πρότυπα ζωής με βάση την υποτιθέμενη προσωπική καλοπέραση των προηγούμενων γενεών, προκάλεσε μεγάλες φυσικές καταστροφές και εξακολουθεί να είναι μια διαρκής απειλή για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Υπέρμετρη εκμετάλλευση της γης και του ανθρώπου. Πλημμύρες, πυρκαγιές, μολυσμένα υπόγεια και υπέργεια νερά, φτώχεια, εξαθλίωση…

Οι μαθητές, οι νέοι, το μέλλον του κόσμου δεν θέλουν ν’ αφήσουν το μέλλον τους μόνο στα

χέρια των μεγάλων. Ας είμαστε δίπλα τους, ας τους δώσουμε τον χώρο που δικαιωματικά τους ανήκει κι ας υποστηρίξουμε το αίτημά τους προς τους αρμοδίους και προς τον καθένα μας προσωπικά για κινητοποίηση, για δράση και λήψη των απαραίτητων μέτρων που θα προστατέψουν και θα περισώσουν το περιβάλλον και την ίδια τη ζωή.

Οι μαθητές θέλουν τον κόσμο και τον θέλουν τώρα.”

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!