Η Google κατά λάθος… κατάσκοπος;

milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, 04:00

Νέο «μέτωπο» ανοίγουν οι ΗΠΑ στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα. Κορυφαίοι αξιωματούχοι των αμερικανικών αμυντικών υπηρεσιών υποστήριξαν ότι η δουλειά της Google στην Κίνα «ωφελεί εμμέσως» τον στρατό του Πεκίνου.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία όταν οι εταίροι μας έχουν δραστηριότητα στην Κίνα, γνωρίζοντας ότι υπάρχει έμμεσο όφελος» δήλωσε ο στρατηγός του σώματος πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής ενόπλων δυνάμεων της Γερουσίας.

«Η δουλειά που κάνει η Google στην Κίνα ωφελεί εμμέσως τον κινεζικό στρατό», υποστήριξε ο στρατηγός Ντάνφορντ. Οι δηλώσεις του διατυπώνονται στον απόηχο της πρόσφατης απόφασης του τεχνολογικού κολοσσού να μην επιδιώξει κάποια από τα συμβόλαια συνεργασίας με το Πεντάγωνο, ενώ εξετάζει διάφορα projects στην Κίνα.

Τον Οκτώβριο, η Google ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον διαγωνισμό για το πρόγραμμα JEDI του αμερικανικού Πενταγώνου που αφορούσε συμβόλαιο υπηρεσιών cloud computing, ύψους δέκα δισ. δολαρίων. Η εταιρεία είχε επικαλεσθεί το ενδεχόμενο σύγκρουσης με τις εταιρικές της αξίες.

Αποκαλύφθηκε όμως ότι ο τεχνολογικός κολοσσός μελετά την ιδέα συνεργασίας με την κινεζική κυβέρνηση στο «Project Dragonfly», μια μηχανή αναζήτησης που θα μπλοκάρει ορισμένες ιστοσελίδες και όρους αναζήτησης. Έπειτα από αντιδράσεις πολιτικών και ακτιβιστών, η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εγκατέλειψε τα συγκεκριμένα σχέδια.

Πηγή: cretalive.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, 04:00

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!