ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα σηκώνουμε αεροσκάφη στο Αιγαίο, όσο οι Έλληνες κάνουν το ίδιο

stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, 11:55

728X100 3 1

«Δεν γίνεται να κάνουμε πίσω στην αγορά των ρωσικών S-400» δήλωσε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διακαναλική συνέντευξη χθες το βράδυ ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέναντι στις αντιδράσεις των ΗΠΑ αντέτεινε για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία «γιατί υπάρχουν S-300 και δεν το επιτρέπουν στην Τουρκία;», σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στο δρόμο που έχει χαράξει ήδη, έχοντας μάλιστα –όπως ισχυρίστηκε- και τη στήριξη του προέδρου Τραμπ στο θέμα της ανάγκης θωράκισης της χώρας του απέναντι στις απειλές από τη Συρία και τις γύρω χώρες.  «Στο τέλος ο πρόεδρος Τραμπ μου είπε ότι έχω δίκιο», υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV, Μαρία Ζαχαράκη, κληθείς να απαντήσει για το αν θα χρησιμοποιήσει το αντι-πυραυλικό σύστημα ή μήπως δεν το ενεργοποιήσει, όπως η Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν κατηγορηματικός. «Γίνεται να μην το χρησιμοποιήσουμε αν παραστεί ανάγκη;», δήλωσε, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το Αιγαίο και ότι ούτε εκεί η Τουρκία μένει αδρανής απέναντι στην εναέρια κινητικότητα των Ελλήνων, όπως ισχυρίστηκε.

«Όταν απογειώνονται πότε-πότε τα δικά μας αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο, βλέπετε ότι ωωωπ στη στιγμή απογειώνονται και τα αεροσκάφη της Ελλάδας. Όταν απογειώνονται τα αεροσκάφη της Ελλάδας και μετά κάνουμε κι εμείς το ίδιο, ρωτάνε “γιατί απογειώθηκαν;”. Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Δεν σηκώνονται για τουρισμό. Αν σηκώσεις εσύ, θα σηκώσω κι εγώ τα δικά μου. Δεν το αγνοείς αυτό. Αν γίνει διαφορετικά, τι θα συμβεί; Έτσι δεν είναι; Τότε να δέσουμε το γάιδαρό μας σε ένα παλούκι και μετά έχει ο Αλλάχ!».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε μάλιστα ότι για τις αερομαχίες στο Αιγαίο, οι ομόλογοί του διεθνώς δίνουν δίκιο στην Τουρκία. «Έχετε δίκιο, μας λένε», είπε και χαμογέλασε.

Πηγή: ethnos.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, 11:58

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!