Μπέος: Η μονάδα παραγωγής SRF δεν θα γίνει-Να δούμε ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα που θα επιβάλλει η Ε.Ε.

milonas 728x90 1
728x110 2

Λαύρος απέναντι στην κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος αναφορικά με την αρνητική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αποβλήτων και Περιβαλλοντικών Πιστοποιήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος, για την ΜΠΟ της μονάδας κατασκευής SRF  που προτείνει ο δήμος να γίνει στο ΧΥΤΑ. Τονίζει ότι η ΜΠΟ που κατατέθηκε είναι παρόμοια με αυτή άλλου δήμου στην Αττική που εγκρίθηκε και φυσικά συνάδει με τον Εθνικό Σχεδιασμό για την Διαχείριση των Απορριμμάτων και ότι και πίσω από αυτή τη γνωμοδότηση υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα και όλα έγιναν γρήγορα ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου κατά της καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ.

Επισήμανε ότι ο δήμος Βόλου δεν θα προχωρήσει στην κατασκευή της Μονάδας Παραγωγής SRF, εάν το υπουργείο διασφαλίσει ότι δεν βλάπτεται το περιβάλλον και δεν θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα από την ΕΕ, σε βάρος της πόλης. Επιτέθηκε Ο κατά στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έκαναν τη γνωμοδότηση μιας κυρίας «φέιγ βολάν» και τη μοίρασαν στους δημοσιογράφους, ενώ ο Δήμος δεν την έλαβε ακόμη. Κατηγόρησε το  στέλεχος του υπουργείου που την υπογράφει, ότι «της έδωσαν έτοιμο κείμενο να υπογράψει», αναφέροντας ότι η μελέτη έφτασε στο υπουργείο την περασμένη Παρασκευή και χρεώθηκε στη συγκεκριμένη κυρία την περασμένη Τρίτη 13 Μαρτίου. Όπως είπε, «ήταν πρακτικά αδύνατο να διαβαστεί τόσος όγκος σε δύο ημέρες και να γίνει η γνωμοδότηση».
Επίσης τα έβαλε με εκδότες, που θέλουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με ψέματα που αναμεταδίδουν.

Ο Δήμος Βόλου, έστειλε ήδη απάντηση στο υπουργείο στην οποία αναφέρει ότι αν ο σχεδιασμός ήταν λάθος, είναι άδικο να πληρώσουν οι πολίτες τα λάθη της κεντρικής εξουσίας και τονίζει ότι δεν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σε μικροπολιτικά και προεκλογικά παιχνίδια του υπουργού ή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που μετά από εννέα μήνες που είχε στα χέρια της τη μελέτη, θυμήθηκε να θέσει ερωτήματα παραμονές του συλλαλητηρίου στο Βόλο.
Ο Δήμος ζητά η κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη και κατηγορηματική θέση, ενώ ο Αχ. Μπέος ζήτησε από το υπουργείο να πει τι είναι νόμιμο να γίνει για να αποφασίσει η Δημοτική Αρχή τι θα κάνει.
Όπως είπε, προ μηνών ο αναπληρωτής υπουργός κ. Φάμελλος, είχε πει ότι είναι σύμφωνος με την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και η μελέτη που κατατέθηκε στην Περιφέρεια είναι σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΕ και της εθνικής νομοθεσίας.
“Εμείς ως δημοτική αρχή και προσωπικά εγώ ο δήμαρχος που φοράει παντελόνια λέμε σταματάμε και ας μας πουν οι απατεώνες τι προβλέπει ο εθνικός σχεδιασμός. Φαίνεται να προβλέπει άλλα  όπου διοικεί  Συριζαίος δήμαρχος ή Περιφερειάρχης ή της δικιάς τους επιλογής άνθρωπος και άλλο για δήμους που αύριο έχουν συλλαλητήριο. Ας μην έλθουν μετά τις εθνικές εκλογές και πουν άλλα… Αλλά δεν έχουν τσίπα». Σύμφωνα με τον δήμαρχο η ίδια μονάδα γίνεται στο Γραμματικό και στο Σχιστό, από τον ίδιο μελετητή, ενώ διερωτήθηκε γιατί επιτρέπονται στην Αττική και όχι στο Βόλο.
Ο Αχ. Μπέος διαβεβαίωσε ότι η μονάδα παραγωγής SRF δεν πρόκειται να προχωρήσει και έθεσε προ των ευθυνών του το υπουργείο, λέγοντας ότι αν επιβληθούν πρόστιμα  δεν θα τα πληρώσει η κυρία που υπογράφει τη γνωμοδότηση, αλλά οι πολίτες του Βόλου και η πόλη θα πτωχεύσει.
«Η γνωμοδότηση που στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη είναι μια γνωμοδότηση και όχι κάτι τελειωτικό. Την έστησαν  ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου που έχει πολιτικό χρώμα. Και φυσικά δεν το έστειλαν επίσημα ούτε στο δήμο. Αριθμό πρωτοκόλλου δεν έχει πάνω» επισήμανε. Αναρωτήθηκε τέλος γιατί επιτρέπουν να έρχονται εισαγόμενα σκουπίδια και να τα καίει η ΑΓΕΤ και να μην αποδέχονται να κατασκευαστεί μία μονάδα παραγωγής SRF, της οποίας το παραγόμενο προϊόν θα ελέγχεται και θα είναι ποιοτικά άριστο για καύση!

error: Content is protected !!