Η ισλαμοφοβία κερδίζει έδαφος στη Δύση

stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, 14:55

Η διπλή αιματηρή επίθεση σε δύο μουσουλμανικά τεμένη στην πόλη Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Ο γερμανικός Tύπος εστιάζει σήμερα στην επίθεση υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ανησυχία σε όλο τον κόσμο κόσμο για την έξαρση της ακροδεξιάς βίας και την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων με ισλαμοφοβικό υπόβαθρο.

Η εφημερίδα Die Welt γράφει σχετικά: «Μια πολιτική μαζική δολοφονία που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω κάμερας στο διαδίκτυο. Αυτό αποτελεί το νέο αποκορύφωμα για το πώς η τρομοκρατία καταφέρνει να τραβά τα βλέμματα. Οι τρομοκράτες με τη βοήθεια του ίντερνετ σκηνοθετούν πλέον τη δική τους εκδοχή της παγκοσμιοποίησης. Το έγκλημα αυτό ενός ανθρώπου χωρίς πίστη, χωρίς συμπόνια, χωρίς ντροπή, χωρίς αγάπη συνέβη στη Νέα Ζηλανδία αλλά θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτο άλλο μέρος του πλανήτη».

Η επίθεση στη Ν. Ζηλανδία θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε

Η Τagesspiegel υπογραμμίζει επίσης ότι η επίθεση με ισλαμοφοβικό υπόβαθρο στη μακρινή Νέα Ζηλανδία θα μπορούσε να είχε συμβεί οπουδήποτε στον δυτικό κόσμο, ενώ παράλληλα κάνει και ενδιαφέρουσα αναφορά στη Γερμανία. «Σχεδόν 1000 εγκλήματα με ισλαμοφοβικό υπόβαθρο –o αριθμός των αναφορών που έγιναν στην αστυνομία είναι υψηλότερος- διεπράχθησαν πέρυσι στη Γερμανία» σημειώνει η εφημερίδα του Βερολίνου συμπληρώνοντας: «Μια απόρριψη του αξιακού συστήματος του Ισλάμ δεν οδηγεί αυτόματα στην τρομοκρατία με ρατσιστικά κίνητρα. Αλλά το να πιστεύει κανείς ότι το μίσος δεν μπορεί να προκύψει από την αντιπάθεια και ότι το μίσος δεν καταλήγει ποτέ στη βία, είναι κάτι που δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Το Κράισττσερτς απέχει σχεδόν 20.000 χλμ. από το Βερολίνο – κι όμως η περίπτωση του Κράισττσερτς βρίσκεται πολύ κοντά σε πολλούς ανθρώπους».

Στο ίδιο μήκος κινείται και η Frankfurter Αllgemeine Zeitung, η οποία εστιάζει στην αυξανόμενη ισλαμοφοβία παγκοσμίως σημειώνοντας: «Η ισλαμοφοβία κερδίζει έδαφος σε όλες τις δυτικές κοινωνίες. Πάνω από 17 χρόνια μετά την επίθεση της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ, σχεδόν πέντε χρόνια μετά τα βίντεο με αποκεφαλισμούς του Ισλαμικού Κράτους, τρεισήμισι χρόνια μετά το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη ο φόβος της αποξένωσης βαδίζει χέρι-χέρι με τον φόβο της τρομοκρατίας. Όμως καμία επίθεση, κανένα αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο και καμία αξιακή σύγκρουση μεταξύ μεταναστών και της πλειοψηφίας εντός των κοινωνιών, δεν πρέπει να καταστήσει αδύνατη τη διάκριση μεταξύ μιας παγκόσμιας θρησκείας με το δεύτερο μεγαλύτερο ποίμνιο στον κόσμο (σσ: δηλαδή του Ισμάμ) με τους ισλαμιστές που τη χρησιμοποιούν για να πετύχουν τους δικούς τους στόχους».

Πηγή: Deutsche Welle


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, 14:55

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!