ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πόλεμος» στο Γηροκομείο Βόλου: Τι ψάχνουν οι Εισαγγελείς – Τι καταγγέλει ο τέως διευθυντής

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου του Γηροκομείου Βόλου και του τέως διευθυντή του ιδρύματος, ο οποίος απολύθηκε πριν από λίγες ημέρες.

KEN 1

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο πρόεδρος Π. Πάνος ισχυρίστηκε οτι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα και αυστηρούς ελέγχους σε επιχείρηση που διαθέτει.

Με απάντησή του σήμερα ο τέως διευθυντής Γιώργος Ραπτόπουλος ανοίγει τον ασκό του αιόλου, αφού αποκαλύπτει οτι η Εισαγγελία και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας διενεργεί ελέγχους για όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο ίδρυμα, αφήνοντας να εννοηθεί οτι θα γίνουν αποκαλύψεις… Κατηγορεί μάλιστα τον κ. Πάνο οτι παίζει πολιτικά παιχνίδια με τι ίδρυμα και οτι έχει αγκιστρωθεί στη θέση του προέδρου, παρά τις κατά καιρούς “απειλές” για παραίτηση.

Συγκεκριμένα ο κ. Ραπτόπουλος αναφέρει:

“Για άλλη μια φορά ο ‘εθελοντής’  πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου κ Παύλος Πάνος σε μια παραληρηματική συνέντευξή του στο Ράδιο Ένα έπλασε το δικό του σενάριο περί θεωριών συνομωσίας εναντίον του , όπως άλλωστε συνηθίζει να πράττει όταν γύρω του στενεύει ο κλοιός του ελέγχου των Εισαγγελικών Αρχών και του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας, σχετικά με τις μέρες και τα έργα του στο Ίδρυμα Γηροκομείο Βόλου. Οι απεγνωσμένες του προσπάθειες να συνδέσει τα απειλητικά τηλεφωνήματα, που κατά δήλωσή του δέχεται , τους ελέγχους που διενεργούνται  στις επιχειρήσεις του, όπως ισχυρίζεται, και κυρίως τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις των μελών του Φιλανθρωπικού Σωματείου, με εμένα και την απόλυσή μου αποδεικνύει όχι μόνο την μεθόδευση της απόλυσης μου αυτής  αλλά και την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει από τους ελέγχους των αρμοδίων αρχών. Η μοναδική αλήθεια είναι ότι απολύθηκα από το Ίδρυμα επειδή δεν μπορούσα να ανεχτώ την δράση και τις πρακτικές του για τις οποίες, όπως προανέφερα, ήδη ελέγχεται από την Εισαγγελία Βόλου και το ΣΕΥΥΠ. Αυτό πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες του Βόλου , που στηρίζουν το Ίδρυμα Γηροκομείο Βόλου. Σχετικά μάλιστα με τα οικονομικά στοιχεία που επικαλείται ορθό θα ήταν να αποτυπώνονται από το λογιστικό σχέδιο και όχι σε excel της βοηθού του περιγράφοντας μια πλασματική δική του πραγματικότητα. Τον προκαλώ να μας δείξει λοιπόν ποιο χρέος ανέλαβε ο ίδιος στις αρχές του 2014 και τι μου παρέδωσε τον Ιούλιο του 2016 όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου.

Στο παραλήρημα του ο κύριος Πάνος ξέχασε να αναφέρει ότι : Ήμουν εκείνος που κατόρθωσε να αδειοδοτηθεί το Ίδρυμα, το οποίο στερούνταν άδειας λειτουργίας από το 1972. Ήμουν εκείνος που οδήγησε το Ίδρυμα σε Πιστοποίηση Κοινωνικού Φορέα , η οποία απωλέσθη το 2014 όταν και ανέλαβε την προεδρία ο κ Πάνος. Αποτέλεσμα αυτής της Πιστοποίησης είναι η επιχορήγηση του Ιδρύματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας , ύψους 58.000 € . Ήμουν εκείνος που οδήγησε το Ίδρυμα σε Πιστοποίηση ISO και ΕΛΟΤ , κατόπιν των ενεργειών μου προς επιδιόρθωση κάθε τεχνικής και λειτουργικής παράλειψης που ταλάνιζε την Δομή. Αυτά και πολλά ακόμη παρέλειψε να αναφέρει ο κ Πάνος.

Ο εθελοντής κ Πάνος θα λογοδοτήσει και θα κληθεί να αποδείξει τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του. Μέχρι τότε ας αφήσει το Ίδρυμα έξω από τα πολιτικά του παιχνίδια. Τέλος, ας θυμηθούμε όλοι ότι ο κ Πάνος και στο παρελθόν είχε παραιτηθεί από το Ίδρυμα , πολύ γρήγορα όμως μετάνιωσε για την παραίτηση αυτή και έκτοτε διακαώς επιθυμεί να είναι πρόεδρος του Ιδρύματος, θέση στην οποία έχει αγκιστρωθεί παρά τις επαναλαμβανόμενες απειλές του περί δήθεν παραίτησης του.”

error: Content is protected !!