Ο απολογισμός

stergiou
fotou
728x110 3

Απολογισμό του χθεσινού συλλαλητηρίου κάνει ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, ένας από τους πρωτεργάτες και διοργανωτές της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών:

728X100 3

“Η χθεσινή μέρα ήταν σταθμός στην ιστορία του Βόλου, όπως η 5η Μάη 2018. Ειδικά όμως χθες οι πολίτες, χωρίς πολιτικάντηδες, χωρίς φορείς με επαμφοτερίζουσα συμπεριφορά, συνεχώς βαλλόμενοι ξεκάθαρα από κάποιους εγκάθετους δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης, είπαν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών.
Ποτέ ξανά οι πολίτες δεν ήταν τόσο μόνοι, αλλά συνάμα τόσο δυνατοί. Αυτοί που μας κυβερνούν έχουν τρομοκρατηθεί από την αγνότητα του αγώνα μας, αλλά κυρίως από τη δυναμική μας και από το πού μπορούμε να φθάσουμε. Κύριε Σκουρλέτη θα ξαναφάμε ξύλο από τους μπράβους σας (ΜΑΤ και κομματικούς), κύριε Φάμελλε θα ξαναδιακόψουμε ημερίδα σας, κυρία Παπανάτσιου, κύριε Μπαλή και κύριε Μεϊκόπουλε θα σας τα ξαναψάλουμε τραγουδιστά, γιατί έχετε περάσει από την άλλη πλευρά. Αυτή της ΑΓΕΤ. Δεν είστε με τους πολίτες.

Το πιο συγκινητικό στιγμιότυπο όμως χθες, το οποίο λίγοι αντιλήφθηκαν, είναι μία ηλικιωμένη που με εγχειρισμένο πόδι περπάτησε και διαμαρτυρήθηκε μέχρι το ρυπαρό εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE. Πόση δύναμη πήρα από αυτό;
Πόσο έντονη όμως αντίθεση; Από τη μία η γιαγιά που περπάτησε κουτσαίνοντας 2 χιλιόμετρα για να σταματήσει το κακό και από την άλλη μια μερίδα ξεπουλημένων και ανεπαρκών πολιτικών, δημοσιογράφων, ακόμη και επιστημόνων.

Η απάντηση και η λύση θα δοθεί τελικά μόνο από τους πολίτες. Ξυπνήσαμε.”

error: Content is protected !!