Σοβαρή καταγγελία Σακκόπουλου: Χτύπημα στην οικονομία της Μαγνησίας και παράνομος ο σχεδιασμός Εμπορευμ. Κέντρου στη Λάρισα

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την αποκάλυψη οτι εκτός από πλήγμα στην τοπική οικονομία της Μαγνησίας, ο σχεδιασμός της δημιουργίας Εμπορευματικού Κέντρου στο Κουλούρι της Λάρισας είναι και παράνομος, κάνει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

KENT728X100 1

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο TheNewspaper.gr:

Δυστυχώς, προχθές από την Λάρισα ο Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κος Θάνος Βούρδας, επιβεβαίωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης για την δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου (Ε/Κ) 10 χλμ βόρεια της Λάρισας, σε μία έκταση 400 στρεμμάτων, στη θέση Κουλούρι, όπου διαθέτει η ΓΑΙΟΣΕ ιδιόκτητη έκταση, του πρώτου Ε/Κ στην Ελλάδα χωρίς λιμάνι, ένα στοιχείο απαραίτητο για την βιωσιμότητά του. Η δήλωση αυτή ανατρέπει τον προηγούμενο σχεδιασμό του Περιφερειακού Πλαίσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας από το 2003, που προέβλεπε την ίδρυση Ε/Κ στον άξονα Λάρισας-Βόλου, που προφανώς είναι και η προτιμότερη για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Οι λόγοι πολλοί και προφανείς καθώς η περιοχή ιδίως του Βελεστίνου, είναι στρατηγικά καλύτερα χωροθετημένη σε κόμβους συνδυασμένων μεταφορών (Σιδηρόδρομο,Λιμάνι, Αεροδρόμιο, Οδικό δίκτυο). Οι δηλώσεις Σπίρτζη περί δημιουργίας και ενός δεύτερου Ε/Κ στον Βόλο μάλλον τις εντυπώσεις προσπαθούν να διασκεδάσουν και όχι την ουσία καθώς, σε όλη την Ευρώπη λειτουργούν περίπου 100 Ε/Κ και στις ΗΠΑ γύρω στα 60 Ε/Κ και μεις λέμε ότι θα φτιάξουμε σε απόσταση 50 χλμ δύο, ένα στη Λάρισα και ένα στο Βόλο. Η Κυβέρνηση και η ΓΑΙΟΣΕ, πρέπει να αναθεωρήσουν, καθώς ο προτεινόμενος σχεδιασμός πλέον του ότι επιφέρει ακόμη ένα κτύπημα στην Οικονομία της Μαγνησίας είναι και παράνομος, καθώς για την προτεινόμενη έκταση 400 στρεμμάτων στη θέση Κουλούρι, ο Νόμος 3333/2005 – ΦΕΚ Α/91/12.4.2005 απαιτεί υποχρεωτικά μέχρι να ολοκληρωθούν οι σιδηροδρομικές υποδομές και διασυνδέσεις, η οδική σύνδεση δεν θα πρέπει να είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χλμ από το Λιμάνι του Βόλου καθώς και από το Αεροδρόμια Αγχιάλου που απέχουν 70 χλμ.

error: Content is protected !!