Απ. Παπαδούλης: Η σημερινή δημοτική αρχή αρνείται συνεργασία με το Νοσοκομείο

banner
milonas 728x120

“Είναι απαράδεκτο να μην ενδιαφέρεται ένας Δήμος, ώστε να έχει ένα καλό νοσοκομείο για τους δημότες του. Αυτό, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει πουθενά. Όμως, δυστυχώς, αυτό συμβαίνει στο Βόλο, όπου ο νυν δήμαρχος  δεν θέλει καμιά συνεργασία με το Νοσοκομείο και συνήθως αρνείται και την πιο μικρή βοήθεια.”

Αυτή είναι η κατάσταση, όπως την περιέγραψε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μάνθος Δραμητινός, στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου Απόστολο Δ. Παπαδούλη, οποίος μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού του περιόδευσαν στο Νοσοκομείο, συναντήθηκαν και συζήτησαν με εκπροσώπους του συλλόγου γιατρών και του συλλόγου των εργαζομένων.

«Η καθοριστική μας διαφορά με την σημερινή δημοτική αρχή στα θέματα της υγειονομικής περίθαλψης των δημοτών,  είναι – και θα το διαπιστώσετε την επομένη των εκλογών –ότι εμείς θεωρούμε απόλυτα αναγκαία  την καλή συνεργασία του Δήμου με το Νοσοκομείο. Προσβλέπουμε σ΄αυτήν την πολύτιμη συνεργασία, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη βοήθεια στην πόλη.»

Αυτό επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος, απαντώντας στον κ. Δραμητινό, ο οποίος κατήγγειλε ότι σήμερα δεν υπάρχει, ουσιαστικά, καμιά συνεργασία με τη σημερινή δημοτική αρχή. Ότι τους  ζητήσαμε επίσημα, είπε χαρακτηριστικά, το έκαναν με μεγάλη δυσκολία και μετά από πολλή προσπάθεια. Ακόμη και το άδειασμα των κάδων και το κλάδεμα των γύρω δένδρων, κάτι αυτονόητο, γίνεται μετά από πολλές πιέσεις και παρεμβάσεις.

Αναφερόμενος στις προγραμματικές του θέσεις, που αφορούν και το Νοσοκομείο, ο Απ. Παπαδούλης , μίλησε για την ανάγκη συνεχούς συνεργασίας με τις κοινωνικές δομές της δημοτικής αρχής , αλλά και τη σημαντική βοήθεια που μπορούν να δώσουν στην πόλη τα αναξιοποίητα ακίνητα του ιδρύματος, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει ο Δήμος.

Κάποια από αυτά, όπως και ακατοίκητα σπίτια στο κέντρο της πόλης, μπορούν να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης, οι οποίοι θα δώσουν τη δυνατότητα της διαμόρφωσης ενός δακτυλίου στο κέντρο, όπου η κυκλοφορία θα γίνεται με μικρά οχήματα του ΚΤΕΛ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, σημείωσε πως η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να προχωρήσει στην επικαιροποίηση της μελέτης για την αέρια ρύπανση, στην οποία  συμμετέχει και το νοσοκομείο, κάτι που Αχ. Μπέος αρνήθηκε να κάνει προτρέποντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, να την πληρώσουν… οι γιατροί.

Χαρακτήρισε αυτονόητη την καθημερινή προσφορά υπηρεσιών από το Δήμο (καθαριότητα κλπ) στο Νοσοκομείο και απαραίτητη τη βοήθεια του ιδρύματος για τη διενέργεια ενημερωτικών πρωτοβουλιών, για θέματα υγείας (εμβολιασμοί, προληπτικά μέτρα κλπ), κυρίως στην ξεχασμένη περιφέρεια του Δήμου.

«Πρωτοβουλίες», είπε «θα παρθούν από την επομένη των εκλογών και για τη βελτίωση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι».»

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Απόστολο Παπαδούλη, κατά την περιοδεία του στο Νοσοκομείο συνόδευαν, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Καραντάνας Απόστολος, Λεωνίδας Αναστασίου, Αννα Μαρια Παπαδημητρίου, Ταμβάκης Γεώργιος, Βακουφτσή Σούλα,  Κιντά Ιωάννα, Κατσιόπουλος Γιάννης,  Οικονόμου Παναγιώτης, Κολοβός Ναπολέων, Πορλίγκη Θεοδώρα, Καράτσαλος Γιάννης, Πούρικα Κατερίνα, Βασιλούλης Νίκος, Ντίνου Ελένη, Αρμενάκης Δητήτρης

error: Content is protected !!