Υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας προς Οικονόμου-Φωτήλα για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Υπόμνημα κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο του ΔΣ Γιάννη Γούλα και τον γραμματέα Γεώργιο Ζαραγιάννη προς τους κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλα (τομεάρχης και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας Ν.Δ., αντίστοιχα) σχετικά με τα προβλήματα του ΕΚΑΒ.

Αναλυτικά:

Τι γίνεται με τον διαγωνισμό των καινούργιων ασθενοφόρων για τις Περιφέρειες Μακεδονίας – Θεσσαλίας.

Ενίσχυση του στόλου των Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ – Θεσσαλίας με νέα καθώς μεγάλο ποσοστό των οχημάτων μας είναι πέραν της 10ετίας και παλαιότερα.

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΤΕΙ) της ειδικότητας Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης για αναβάθμιση του ρόλου και του έργου των Πληρωμάτων Ασθενοφόρου –  Διασωστών (Υπάρχει έτοιμη και κοστολογημένη πρόταση ένταξης στα ΤΕΙ).

Ένταξη της ειδικότητας Πλήρωμα Ασθενοφόρου – Διασώστης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Εθνικός φορέας Εκπαίδευσης από το ΕΚΑΒ και μόνο.

Προγραμματισμός για διαρκή και επαναλαμβανόμενη συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην Περιφέρεια μας.

Ενίσχυση σε Πληρώματα Ασθενοφόρου – Διασώστες τόσο στο Παράρτημα Λάρισας όσο και στους τομείς Τρικάλων – Καρδίτσας.

Ανάπτυξη νέων ( Γόννων), και ενίσχυση παλαιοτέρων τομέων – Βάσεων ΕΚΑΒ στην περιοχή ευθύνης μας  με πληρώματα ασθενοφόρουπ.χ (Αγιάς, Φαρσάλων, Τυρνάβου,  Φαρκαδόνας, Καλαμπάκας, Πύλης, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου).

Εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος κτιρίου εγκαταστάσεων και μέσων.

Έργο ανέγερσης κτιρίου στο Οικόπεδο του ΕΚΑΒ (Θέση Λιβαδάκι) (χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ). Η ιδέα τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί ενώ το υπάρχον κτίριο είναι ήδη εικοσαετίας και δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες μας π.χ. (συνεργείο – πλυντήριο).

 

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!