«Η Καπούλα έκανε το ΤΕΕ Μαγνησίας εκλογικό κέντρο» – Ποιοι την καταγγέλουν και γιατί

“Το  Τεχνικό  Επιµελητήριο  δεν  θα  γίνει  ούτε  προεκλογικό κέντρο,  ούτε  Πολιτικό  Γραφείο.  Ας  κρατήσουµε  όρθιο   το  «Σπίτι   των Μηχανικών», ενώνοντας τις δυνάµεις µας” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Μηχανικών Αναγέννηση”. Την ανακοίνωση, η οποία επιτίθεται στη Νάνσυ Καπούλα, υπογράφουν οι Κ. Καραγιάννης, Ιωάννης Αρέθας, Σταυρούλα Μαλαμούλη, Κωνσταντίνος Ντόβας, Σπύρος Τσιρνόβας, Κωνσταντίνος Σπύρου και Ανθή Βαρελογιάννη.

KEN 728X100

Η ανακοίνωση:

Άραγε, σε ποιο από τα Ελληνικά Τεχνικά Επιµελητήρια οργανώνονται και διεξάγονται προεκλογικές συγκεντρώσεις πολιτικών και αυτοδιοικητικών συνδυασµών  που  δεν  έχουν  σχέση  µε  το  Επιµελητήριο  και  τους  Μηχανικούς; Προβλέπεται κάτι τέτοιο στον υφιστάµενο κανονισµό λειτουργίας και το υπάρχον θεσµικό πλαίσιο? Έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις; Και καθώς ήδη γνωρίζουµε πως κάτι τέτοιο ∆ΕΝ προβλέπεται πουθενά, µήπως έφτασε η ώρα, όλοι εµείς οι σκεπτόµενοι  ∆ιπλωµατούχοι  Μηχανικοί  να  σταµατήσουµε  να  ανεχόµαστε  τις προσβλητικές συµπεριφορές εκείνων των ολίγων, που προσπαθούν να µετατρέψουν το «Σπίτι των Μηχανικών», το δικό µας Επιµελητήριο, σε προεκλογικό κέντρο; Σε καµία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουµε τον συνεχιζόµενο ευτελισµό του τοπικού  Τεχνικού  Επιµελητηρίου.  Η  υποµονή  των  Μηχανικών,  κυριολεκτικά εξαντλήθηκε!

Προφανώς, για την σηµερινή ∆ιοίκηση του ΤΕΕ, τα θέµατα που απασχολούν

τους Μηχανικούς δεν είναι σηµαντικά. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, οι χαµηλές αµοιβές,  οι  υπερβολικές  εκπτώσεις,  τα  ασαφή  επαγγελµατικά  δικαιώµατα,  το νοµοθετικό  αλαλούµ,  το  ασφαλιστικό,  το  συνταξιοδοτικό  και  η  γενικότερη υποβάθµιση των Μηχανικών, αποτελούν άγνωστες έννοιες. Άλλωστε για εκείνους, το Τεχνικό Επιµελητήριο αποτελεί απλά, ένα πολιτικό σκαλοπάτι που προσφέρεται για  γρήγορη  αναρρίχηση  σε  διαφορετικές,  πιο  ενδιαφέρουσες  ενασχολήσεις  … Εµείς το είχαµε αντιληφθεί και το είχαµε επισηµάνει εγκαίρως. Για µία ακόµη φορά, απλά δικαιωθήκαµε…

Προφανώς   και   δεν   περιµένουµε   τις   Επιµελητηριακές   Εκλογές   του Νοεµβρίου  του  2019  για  να  λάβουµε  τα  µέτρα  µας.  Τότε,  οι  ∆ιπλωµατούχοι Μηχανικοί θα πράξουν το αυτονόητο και το Επιµελητήριο θα αλλάξει και τυπικά σελίδα. Μία στείρα θητεία µηδαµινού επιµελητηριακού έργου, θα λάβει οριστικά τέλος. Καθώς η εποχή των πολιτικών καιροσκόπων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, ο τεχνικός κόσµος έχει ήδη αντιληφθεί εκείνους που παίζουν περίεργα παιχνίδια στις πλάτες του. Εκείνους, τους αυτοαποκαλούµενους … «πιο έξυπνους», που τάζουν αριστερά και δεξιά «λαγούς και πετραχήλια», µπας και ξεγελάσουν κάποιον από τους ελάχιστους εναποµείναντες, που ακόµη δεν αντιλαµβάνονται τι πραγµατικά συµβαίνει …

Η  «Μηχανικών  Αναγέννηση»,  έχοντας  στις  τάξεις  της  στελέχη  υψηλής επιστηµονικής κατάρτισης, έχει καταθέσει σηµαντικές & τεκµηριωµένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του Επιµελητηρίου. Του Επιµελητηρίου που οραµατιζόµαστε, ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης και όχι του συντεχνιακού & κοµµατικά εξαρτώµενου «µικροµάγαζου» που όλοι περιφρονούν…

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά ανάµεσα σε αυτούς που ενώ κυριολεκτικά έχουν «µπατάρει τη βάρκα», υπόσχονται ανερυθρίαστα ένα καλύτερο αύριο  και  σε εκείνους που  κοπιάζοντας καθηµερινά, δείχνουν µε τα έργα, τις βραβεύσεις και τις απανωτές διακρίσεις τους, την ποιότητα που τους χαρακτηρίζει.

Το τοπικό Τεχνικό Επιµελητήριο, εδώ και καιρό σταµάτησε ουσιαστικά να λειτουργεί.  Η  κατάργηση  όλων  των  Επιστηµονικών  Επιτροπών,  οι  ελάχιστες Συνεδριάσεις της ∆ιοικούσας Επιτροπής και οι µετρηµένες στα δάκτυλα του ενός χεριού Συγκλίσεις της Αντιπροσωπείας, απλά το επαληθεύουν. Ζητήσαµε εδώ και καιρό τις παραιτήσεις εκείνων που πλέον δεν µπορούν να διοικήσουν. ∆εν είχαµε αυταπάτες, ότι θα είχαν την ελάχιστη ευαισθησία για να το πραγµατοποιήσουν…

Καλούµε  όλους  τους  Συναδέλφους  Μηχανικούς,  µακριά  και  πέρα  από κοµµατικές προελεύσεις, παρατάξεις και αγκυλώσεις, στη διενέργεια µίας ευρείας και διαφανούς συνεργασίας, µέσω της οποίας θα αντιµετωπίσουµε από κοινού τα ζητήµατα που απασχολούν τον τεχνικό κόσµο και την τοπική κοινωνία. Σηµαντικά ζητήµατα,  όπως  (ενδεικτικά)  η  µείωση  των  συντελεστών  δόµησης,  οι  νέοι περιορισµοί στην εκτός σχεδίου δόµηση, η κατάργηση της δυνατότητας ανέγερσης κτιρίων σε οικόπεδα µε συνιδιοκτησίες, η δαιδαλώδης διαδικασία αδειοδότησης και κατασκευής ιδιωτικών και δηµοσίων έργων και η ευρύτερη αντιαναπτυξιακή πολιτική, πρέπει να αντιµετωπιστούν µε τρόπο δυναµικό και οργανωµένο.

Τα Μέλη της «Μηχανικών Αναγέννηση» δείχνουν από την αρχή την ασφαλή οδό προς το µέλλον, διαµορφώνοντας µία νέα δυναµική προοπτική.

Προβληµατίζονται  και  ενδιαφέρονται,  συνδιαµορφώνοντας  θέσεις  µέσα  από τακτικές, ανοιχτές Συνεδριάσεις και πλήρη διαφάνεια. Συµµετέχετε και εσείς στην δηµιουργική αυτή προσπάθεια… Συνεισφέρετε µε ιδέες και νέες προτάσεις… Πάρτε επιτέλους  την  τύχη  στα  χέρια  σας…  Ας  ενώσουµε  τις  δυνάµεις  µας,  για  να διεκδικήσουµε το καλύτερο … Και να είστε σίγουροι πως πολύ σύντοµα θα τα καταφέρουµε !!!

error: Content is protected !!