ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απ. Ριζόπουλος: «Έργα που καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και την προστασία τους δεν είναι “επιλέξιμα”»

Περιοδεία στο 1ο ΕΠΑΛ και το 2 ο Ε.Κ. Ν. Ιωνίας Ν. Ιωνίας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχαν ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος, ο υποψ. δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Καραγιάννης και ο υποψ. περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Χαρμάνης.

KEN 728X100

Στην ομιλία του στους καθηγητές του σχολείου ο Αποστόλης Ριζόπουλος επισήμανε ότι το αφήγημα της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής εποχής» είναι απάτη, ότι τα απεχθή μνημόνια και οι αντεργατικοί – αντιεκπαιδευτικοί νόμοι είναι σε ισχύ και ότι προωθείται η εφαρμογή τους, τσακίζοντας και τα εργασιακά δικαιώματα του λαού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Εξήγησε επίσης γιατί η τοπική διοίκηση αποτελεί ιμάντα εφαρμογής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, αφού με τους νόμους που έχουν ψηφίσει η ΝΔ,  ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) την μετατρέπουν σε μηχανισμό στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων και επιβολής νέων φορομπηχτικών μέτρων μέσω των ανταποδοτικών τελών. Αυτή την πολιτική υπηρέτησε και υπηρετεί η δημοτική αρχή Βόλου, αυτήν την πολιτική στηρίζουν και οι υποψήφιοι των άλλων παρατάξεων που στηρίζονται από τα παραπάνω κόμματα. «Επιλέξιμα» γι’ αυτούς  είναι μόνο τα έργα που ευνοούν τις επενδύσεις και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Έργα που καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και την προστασία τους είναι μακριά από το ενδιαφέρον τους, με αποτέλεσμα οι γειτονιές της πόλης και μια σειρά υποδομές να είναι σε εγκατάλειψη. Όπως και το συγκεκριμένο σχολείο, που έχει προβλήματα στεγανότητας (πριν από λίγους μήνες είχαν πέσει σοβάδες), σπασμένους υαλοπίνακες, εργαστήρια με απαρχαιωμένο εξοπλισμό, προβλήματα θέρμανσης, γυμναστήριο με ελλείψεις σε κατάλληλες υποδομές κ.ά.)

Στις συζητήσεις που έγιναν με τους εκπαιδευτικούς αναδείχθηκε ακόμη το ζήτημα της επιστροφής αναδρομικά των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών περικοπών (25%) που είχαν γίνει την περίοδο, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, θέμα για το οποίο το ΚΚΕ έκανε σχετική ερώτηση στη Βουλή για την καταβολή τους. Επίσης οι καθηγητές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις αλλαγές που προωθούνται στο Λύκειο και την ανησυχία για τους μαθητές, που βρίσκονται σε πραγματικό αδιέξοδο μπροστά στα προβλήματα από την επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους.

Ο Κ. Στεργίου είπε ότι είναι φανερό ότι στην Ελλάδα της ΕΕ και της 4χρονης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χιλιάδες νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, χιλιάδες νέοι ερευνητές φυτοζωούν με ολιγόμηνα προγράμματα, ελαστικές σχέσεις και δουλειά με το “μπλοκάκι”, ανασφάλιστοι, όμηροι της επιχειρηματικής δράσης στην έρευνα και θύματα της εκμετάλλευσης. Κάλεσε τους καθηγητές να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα δικά τους και των μαθητών τους στηρίζοντας και δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές παντού, γιατί το ΚΚΕ ήταν και είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και της νεολαίας υπερασπίζοντας το δίκιο τους.

error: Content is protected !!