ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Πράσινο φως» για την επένδυση της Apella στη Ν. Αγχίαλο – Δημιουργούνται 200 νέες θέσεις εργασίας

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

To πράσινο φως έλαβε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η επένδυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ που σκοπέυει να κάνει η εταιρεία APELLA δίπλα στον Κρατικό Αερολιμένα της Ν. Αγχιάλου, στην περιοχή του Αλμυρού, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το TheNewspaper.gr. Πρόκειται για μία κατασκευή μονάδας επισκευής και συντήρησης αεροσκαφών σε έκταση 40 στρεμμάτων.

Η επενδυτική πρόταση με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εντάχθηκε σήμερα στον Αναπτυξιακό νόμο. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν οτι η επένδυση θα δημιουργήσει στην περιοχή περισσότερες από 200 νέες θέσεις εργασίας.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει δώσει την άδεια για την απευθείας σύνδεση του οικοπέδου με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ο ρόλος του οποίου θα αναβαθμιστεί. Η επένδυση ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο και η αδειοδότηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει επιτευχθεί, ενώ ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και οι διαδικασίες επιδότησης της εταιρείας από τον Αναπτυξιακό νόμο.

Η εταιρεία

Η APELLA είναι ένας ιδιωτικός Οργανισμός Συντήρησης και Επιθεώρησης Συντήρησης (MRO), ο οποίος βιώνει συνεχή ανάπτυξη από την ίδρυσή του το 1987. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Σωτήριο Κοντογιάννη με το όραμα να υποστηρίξει τα τοπικά και περιφερειακά αεροσκάφη στην αποστολή τους και να προσφέρει ασφαλείς και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες μεταφοράς.

Σήμερα η APELLA εξυπηρετεί πολλούς πελάτες σε όλο τον κόσμο με μια σταθερή δέσμευση για ασφάλεια και ποιότητα, που λειτουργεί από μια ιδιόκτητη μονάδα επισκευής και επισκευής συντήρησης αεροσκαφών (MRO) των 2.500m², πολύ κοντά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η APELLA διοικείται από μια διαφορετική ομάδα διαχείρισης και ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που έχει κατά μέσο όρο πάνω από 18 χρόνια πρακτικής αεροπορικής και αμυντικής βιομηχανίας.

Η APELLA είναι μέλος του Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Ελληνικών Κατασκευαστών Αμυντικών Υλικών και της Ομάδας Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και Άμυνας. Η εταιρεία κατέχει επίσης πιστοποιητικό TRACE ως εμπορική ενδιάμεση εταιρεία και είναι επίσης μέλος του Αμερικανικού-Ελληνικού, Γερμανικού-Ελληνικού και Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Εμπορίου.

 

Δ.Μ.

 
error: Content is protected !!