«Μαζί για τον Βόλο»: Κριτική στη δημοτική αρχή για τη σύνδεση Ν. Αγχιάλου με τον βιολογικό

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η δημοτική κίνηση”Μαζί για τον Βόλο” σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

KEN 2

Και έφτασε η μεγάλη μέρα να υπογραφεί η σύμβαση για τη σύνδεση της αποχέτευσης της Νέας Αγχιάλου και του παραλιακού μετώπου Μαλάκι–Βόλος με τον βιολογικό του Βόλου. Μετά από 10 χρόνια, ένα σχέδιο το οποίο ήταν έτοιμο να υλοποιηθεί πριν 5 χρόνια και ήταν ήδη εξασφαλισμένη η χρηματοδότησή του, έστω και στο τέλος της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής υπογράφεται για να υλοποιηθεί στο…μέλλον! 

Την ώρα που σε ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί κινητήρια δύναμη των τοπικών οικονομιών, που όχι μόνο γίνεται με ελάχιστο κόστος και σε πολλές περιπτώσεις με μεγάλα κέρδη για τις τοπικές κοινωνίες, εδώ στον Βόλο μετράμε χαμένα χρόνια.

Τώρα πότε και πως θα μπορέσει να λειτουργήσει αυτό το σύστημα χωρίς βλάβες, πως ο βιολογικός θα μπορέσει να αυξήσει τη λειτουργία του χωρίς να έχουν γίνει οι επεκτάσεις που προβλέπονται και απαιτούνται και ενώ υποστελεχώνεται συστηματικά είναι άλλη ιστορία. 

Ειδικά μετά τις συνεχόμενες βλάβες που ζήσαμε την περσινή χρονιά, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, και χωρίς στην ουσία να γίνει κανένα έργο βελτίωσης της λειτουργίας του, μόνο τρόμο μπορεί να προκαλέσει η προοπτική να λειτουργήσει με αυξημένα φορτία. Αλλά ίσως αυτό είναι και το σχέδιο, να υποβαθμιστεί τόσο το σύστημα ώστε να εμφανιστεί ο ιδιώτης σωτήρας να αναλάβει. Άλλωστε, το έχει ξαναδοκιμάσει η απερχόμενη δημοτική αρχή στο σύντομο παρελθόν.

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» έχει καταθέσει ένα σύγχρονο και άμεσα υλοποιήσιμο σχέδιο για τη διαχείριση των αστικών και περιαστικών αποβλήτων με σκοπό την βιώσιμη λειτουργία του συστήματος, χωρίς καμιά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες. Για να γίνει ο Βόλος μια πόλη του ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου όπως της αξίζει. Για να μπορούμε όλοι να βάζουμε τα παιδιά μας στη θάλασσα χωρίς να ιδρώνουμε από τον φόβο.

error: Content is protected !!