ΠΑΜΕ Βόλου: Βρωμιά και λάσπη από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Aπάντηση στην κριτική που δέχθηκε για τα επεισόδια στην Ολομέλεια της ΓΣΕΕ δίνει η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

KENT728X100

Τις προηγούμενες ημέρες στην Καλαμάτα ήταν προγραμματισμένο να γίνει το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, άλλο ένα Συνέδριο που με ευθύνη της πλειοψηφίας ήταν μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους, μιας και αυτές οι πλειοψηφίες έχουν βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους σε όλα τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων. 

Οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ από τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, κάναμε τα πάντα ώστε σε αυτό το Συνέδριο να τηρηθούν οι διαδικασίες εκείνες που δεν θα επέτρεπαν σε μια όπως αποδείχτηκε συνδικαλιστική μαφία, να αλλοιώσει τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. βάζοντας να ψηφίσουν νόθους αντιπροσώπους, που δεν έχουν καμία σχέση με σωματεία, βαφτίζοντας αντιπροσώπους των εργατών ακόμα και εργοδότες.

Από τη δική μας τη μεριά: Ζητήσαμε από τις προηγούμενες μέρες να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΓΣΕΕ και να φτιαχτεί επιτροπή που θα μοιράσει τις κάρτες στους αντιπροσώπους του Συνεδρίου. Απευθυνθήκαμε με εξώδικα στην πλειοψηφία όταν εντοπίσαμε πως πέρα από την άρνησή τους να συνεδριάσει το Δ.Σ. έβαλαν καμαριέρες του ξενοδοχείου(!) να μοιράζουν κάρτες της ΓΣΕΕ σε συγκεκριμένους αντιπροσώπους της πλειοψηφίας! Απαιτήσαμε να μη νομιμοποιηθούν συγκεκριμένοι μαϊμού σύνεδροι και εργοδότες που παρουσίασε η πλειοψηφία ως αντιπροσώπους.

Θυμίζουμε τις πιο τρανταχτές, προκλητικές και κραυγαλέες περιπτώσεις:

Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: Μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ, υπεύθυνος γραφείου τύπου και πρόεδρος της ΟΙΥΕ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία ΑΕ που στη συνέχεια μπαίνει ως κύριος μέτοχος σε 2η επιχείρηση και στο τέλος εξαγοράζεται από 3η επιχείρηση κυπριακών συμφερόντων. Όλα τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ήταν αντιπρόσωποι στην ΟΙΥΕ. 

Στο Εργατικό Κέντρο Ημαθίας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξάνδρειας παρουσίασε αύξηση ψήφων 254%, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Στους Εργάτες γης στη Βέροια φέρεται να ψήφιζαν σε τρεις κάλπες ένας εργαζόμενος κάθε 41 δευτερόλεπτα, 801 μέσα σε 5,5 ώρες…Στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας η εκλογή εφορευτικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε πέντε ώρες μετά την έναρξη των αρχαιρεσιών. Στη Θεσσαλονίκη το Σωματείο «Μπάρμπα Στάθης» έχει 5ετή θητεία που λήγει το 2020! Στην Καλαμπάκα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Οικοδ. Εργασιών δεν λειτουργεί από το 2011 και όμως και αυτό βγάζει αντιπροσώπους. Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς που στο προηγούμενο συνέδριο παρουσίαζε 572 ψηφίσαντες και αποκλείστηκε από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ για νοθείες, τώρα παρουσιάζει να ψήφισαν 1.802. Ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, είναι πρόεδρος στην «Αναπτυξιακή ΑΕ Κιλκίς»! Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου παρουσίασε αύξηση ψηφισάντων κατά 188%. Ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου είναι ιδιοκτήτης πούλμαν. Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. Πρόκειται για Εργατικό Κέντρο που προέκυψε μετά τη διάλυση προηγούμενου, εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών ύψους 1 εκατ. ευρώ. Στην ΟΑΣΕ (Ασφαλιστικές εταιρείες) ψηφίζουν εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι Αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Ηπείρου και ο γγ της Ομοσπονδίας είναι Ταμίας στην ίδια τράπεζα. Στην ίδια Ομοσπονδία ψήφισαν ιδιοκτήτης Ασφαλιστικής εταιρίας και ο Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου. Στην ΠΟΥΠΑ (Οδηγοί) υπάρχει σωματείο από την Αθήνα όπου η κατάσταση ψηφοφορίας έχει καταγράψει 28 ψηφίσαντες, ενώ στο πρακτικό αρχαιρεσιών φέρονται να είναι 428. Δικαστική αντιπρόσωπος που εμφανίζεται να παρίσταται στις αρχαιρεσίες το 2016, έχει πάρει μετάθεση σε άλλο Πρωτοδικείο από το 2010. Στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Επισιτισμού πήρε μέρος το παράνομα ιδρυθέν σωματείο του γνωστού μεγαλοξενοδόχου Ανδρεάδη (ΙΚΟΣ), που έχει διαγραφεί από τα μητρώα του Πρωτοδικείου με δικαστική απόφαση. Αυτά είναι μόνο ένα μέρος!

Πάνω σε αυτά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απάντησε με βρωμιά και λάσπη, χαρακτηρίζοντας τους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ «εισβολείς» για να καλύψει πως εκείνοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Συνέδριο με μαϊμού αντιπρόσωπους και εργοδότες και πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τους χάλασαν τα σχέδια και τα αποκάλυψαν στην εργατική τάξη της χώρας. Και μετά προσπαθώντας να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να σηκώσουν καπνό για να καλύψουν τις βρωμιές τους, έχουν ξεφύγει στο μέγεθος των ψεμάτων που χρησιμοποιούν.

Τις ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ, σπεύδει να αναπαράγει το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ξεχνώντας ότι «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί»! Η πλειοψηφία του (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) έχει πιαστεί «με τη γίδα στην πλάτη» σε πάμπολλες περιπτώσεις. Θυμίζουμε μόνο κάποιες:

  • Πριν λίγους μήνες στο σωματείο «φαντομά» του Γραμματέα του ΕΚΒ (ΔΑΚΕ) παρουσίασαν ότι ψήφισαν μέσα σε 2 ώρες πάνω από 250 εργαζόμενοι, σε ένα ξενοδοχείο και μάλιστα με αλφαβητική σειρά! Δηλαδή σε κάτω από 30 δευτερόλεπτα ψήφιζε ο κάθε εργαζόμενος και μάλιστα είχε φτιαχτεί και ουρά με βάση το επίθετο του καθένα!
  • Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων, η ΠΑΣΚΕ μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε ντίλ με την εργοδοσία συγκεκριμένων σούπερ μάρκετ και «για να μη βγει το ΠΑΜΕ» πλειοψηφία έφερναν διευθυντές και εργαζόμενους με βανάκια των εταιριών για να ψηφίσουν, χωρίς να έχουν πάρει αιτήσεις εγγραφής από κανένα και με πληρωμένες τις συνδρομές τους. Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε από πού πληρώθηκαν αυτές!
  • Δίπλα στο διασπαστικό «Σύνδεσμο Μετάλλου» της ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚΕ έστησε νέο εργοδοτικό σωματείο φάντασμα στο Μέταλλο («Σωματείο Μετάλλου») για να βγάζει αντιπροσώπους στο ΕΚΒ, ενώ υπάρχει εδώ και 100 χρόνια το Συνδικάτο Μετάλλου! Και μετά κατηγορούν το ΠΑΜΕ ως διασπαστικό!
  • Στο σωματείο Επισιτισμού, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ αρνήθηκε να συμπεριλάβει στα μητρώα δεκάδες εργαζόμενους που είχαν μάλιστα πληρώσει και τη συνδρομή τους (τα λεφτά τους μια χαρά τα πήραν) γιατί δεν τους έβγαιναν τα κουκιά στις αρχαιρεσίες!

Ας αφήσουν τα σάπια, λοιπόν! Το σύνθημα «συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά» πρέπει να ακουστεί σε κάθε μεριά της χώρας, να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι με τη συμμέτοχη τους να πετάξουν στο περιθώριο όχι μονό αυτήν την κάστα της συνδικαλιστικής μαφίας αλλά κυρίως την επιρροή και τα επιχειρήματα της εργοδοσίας στις γραμμές μας, να χτυπηθεί στη ρίζα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που θέλει να κάνουμε οι εργαζόμενοι στόχους μας τις απαιτήσεις των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους. Γιατί το σύνθημα «νομός είναι το δίκιο του εργάτη» δεν πρόκειται να κατοχυρωθεί χωρίς τη συνειδητή συμμέτοχη των εργαζομένων στα σωματεία, την αποφασιστική μάχη απέναντι στα αφεντικά, την πολιτικοποίηση της πάλης τους.

Σημαντικός όρος της ανασύνταξης του κινήματος είναι να μην υπάρχει από κανέναν εργαζόμενο ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία.Το ΠΑΜΕ δε μένει εδώ! Καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που βγάζει κάθε ώρα και στιγμή συμπεράσματα για την ελίτ των εργατοπατέρων, να κάνει ένα επιπλέον βήμα! Να συμπορευτεί μαζί μας, για να σπάσει όλο αυτό το απόστημα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας. Για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την πραγματική ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, για την αναζωογόνηση των σωματείων, για τον ταξικό προσανατολισμό τους.

error: Content is protected !!