Η εισαγγελέας δεν πείστηκε-Στα μαλακά οι περισσότεροι κατηγορούμενοι

banner
milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, 14:17

Οι σοβαρές αμφιβολίες της εισαγγελέως, ρίχνουν στα… μαλακά τους περισσότερους εκ των συνολικά 27 κατηγορουμένους για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης στους κοσμικούς κύκλους του Κολωνακίου. Η εισαγγελέας της έδρας δεν πείστηκε, όπως φαίνεται, μέσα από τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία για το βαρύ κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί  σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων και ζήτησε τη μετατροπή του για τους περισσότερους από τους κατηγορουμένους προς το επιεικέστερο.

Παρότι πρότεινε, με την πρότασή της προς το δικαστήριο, την ενοχή της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων, εν τούτοις διατήρησε επιφυλάξεις για τις διαστάσεις του «κυκλώματος» αλλά και για τις ποσότητες της κοκαΐνης που φέρονται ότι διακινούνται από το εστιατόριο-μπαρ Lilisou.

Για τέσσερις  μάλιστα «προβεβλημένους» από τα ΜΜΕ κατηγορουμένους, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή τους. Πρόκειται για γνωστό παρουσιαστή, δημοφιλή ηθοποιό, τον γιο της και επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης. Και οι τέσσερις αν και  μετείχαν στη μετοχική σύσταση της εταιρίας που διαχειριζόταν το εστιατόριο στο Κολωνάκι, δεν προέκυψε, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ότι εμπλέκονταν σε διακίνηση κοκαΐνης.

Η εισαγγελέας επισήμανε ότι «για τους κατηγορούμενους υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν πως γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους.

Στο πρόσωπο άλλων  κατηγορουμένων  η εισαγγελέας είδε απλώς τους χρήστες ναρκωτικών και σε καμία περίπτωση τους διακινητές, όπως τους παρουσίαζε το παραπεμπτικό βούλευμα. Ανάμεσά τους και τη δημοφιλή  ηθοποιό, σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις και άλλα πρόσωπα. Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κριθούν ένοχοι για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών. «Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ίδιαν χρήση» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε πάντως να καταδικαστεί ο 55χρονος επιχειρηματίας, μεγαλομέτοχος  στο εστιατόριο -μπαρ του Κολωνακίου ο οποίος κατηγορείται ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά και, εν συνεχεία, τα διέθετε στην επώνυμη πελατεία, για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Άλλωστε, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, δεν  προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι το προσδοκώμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών  είναι άνω  των 75.000 ευρώ,  όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση. Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός για όσους κατηγορουμένους τον προέβαλαν και αποδεικνύεται μέσω εγγράφων ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου. 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, 14:30

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!