ΚΚΕ Μαγνησίας: Έξω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από τα σχολεία του Αλμυρού

milonas

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Τομεακές Επιτροπές του ΚΚΕ Μαγνησίας:

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στο πολιτιστικό κέντρο του Αλμυρού διοργανώθηκε εκδήλωση για τα προβλήματα του 1ου Γυμνασίου της πόλης μας. 

Η ΚΟΒ Αλμυρού του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Εσερίδη για την παρουσία στην εν λόγω εκδήλωση του υπόδικου βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλιόπουλουκατόπιν πρόσκλησής της. 

Αυτή η ενέργεια της δημοτικής αρχής (που δεν είναι η μοναδική) είναι άκρως επικίνδυνη. Βάζουν τους φασίστες να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας αθωώνοντας στα μάτια των μαθητών και όλου του λαού του Αλμυρού την εγκληματική δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. 

Τέτοιες πράξεις εξοικειώνουν τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους με ένα «κόμμα» που εξυμνεί τον Χίτλερ, το Μουσολίνι, την Χούντα του Παπαδόπουλου και έχει ως ιδεολογία του τον εθνικοσοσιαλισμό. Με ένα μόρφωμα που οι πολιτικοί του πρόγονοι  είναι οι συνεργάτες των Γερμανών στην κατοχή, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές στα ξερονήσια και τις φυλακές. Με μια συμμορία «ανθρώπων» που νοσταλγούν καθεστώτα που έκαιγαν εκατομμύρια ανθρώπους σε φούρνους και τόσα άλλα. 

Τεράστιες ευθύνες έχει και ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού που δέχτηκε την παρουσία του υπόδικου φασίστα Ηλιόπουλου στην εκδήλωση του σχολείου. Μάλιστα σε παράσταση διαμαρτυρίας  της Λαϊκής Συσπείρωσης στο 1ο Γυμνάσιο τη Δευτέρα 18 Μαρτίου υπεραμύνθηκε της στάσης του να μη διώξει τον εγκληματία Χρυσαυγίτη από την εκδήλωση, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη μόνο στο δημοτική αρχή Εσερίδη.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο διευθυντής του 1ουΓυμνασίου Αλμυρού υποστήριξε πως  καθηγητές του σχολείου είπαν «τουλάχιστον αυτός εκπροσωπεί ψήφους στην περιοχή» θέλοντας να σχολιάσουν (όπως λέει) την αποχώρηση μελών του ΚΚΕ από τηνεκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού. 

Η Χρυσή Αυγή είναι η πιο ακραία μορφή αυτού του σάπιου συστήματος που λέγεται καπιταλισμός. Είναι τα τσιράκια των εργοδοτών, χτυπούν συνδικαλιστές, μετανάστες, είναι απεργοσπάστες, στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο με όλους τους τρόπους εντός και εκτός Βουλής. Είναι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

Η ΚΟΒ Αλμυρού καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και όλο το λαό της περιοχής:

Να καταδικάσουν το γεγονός και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή από τα σχολεία, τις γειτονιές και τα χωριά μας, από κάθε μαζικό φορέα. 

Να στήσουν τείχος στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και στους υποστηρικτές της, στη μισαλλόδοξη και απάνθρωπη ιδεολογία της.

Να οργανώσουν την πάλη τους, τις διεκδικήσεις τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, το ναζισμό – φασισμό και τους υποστηρικτές του.

Facebook Comments

error: Content is protected !!