“Ο Μαραγκός” του Κώστα Κουτρουμπάκη στη Χάρτα

banner
milonas 728x120

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στις 20:00 στο βιβλιοπωλείο – καφενείο Χάρτα παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός» (εκδόσεις Ενύπνιο).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας-τραγουδοποιός
Κώστας Ακρίβος, συγγραφέας
Εύη Κουτρουμπάκη, φιλόλογος-κριτικός λογοτεχνίας

Αν η εντός μας πραγματικότητα είναι σημαντικότερη από την εξωτερική, αν η ανάμνηση είναι ουσιαστικότερη από το βίωμα γιατί είναι επαναλαμβανόμενη και για τούτο διαρκώς παρούσα, αν ο τύπος τελικά είναι σπουδαιότερος των ήλων, τότε και η μνήμη είναι αυτή που ορίζει και καθορίζει τη ζωή.

Με όχημα τη μνήμη, που τον διατρέχει και τον συνέχει, ο Μαραγκός αποπειράται να ψηλαφήσει το αποτύπωμα της σμίλης των εμπειριών στα μύχια, να χαρτογραφήσει περιοχές της έσω αβύσσου να βρει εντέλει σημάδια ζωής.

Ο Κώστας Ι. Κουτρουμπάκης, κατά συνείδηση κιθαριστής παιδιόθεν, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969. Φοίτησε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, και στη συνέχεια εργάστηκε ως συμβασιούχος αρχαιολόγος. Από το 2003 είναι φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση. Κριτικά του άρθρα και κείμενα έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Η συλλογή διηγημάτων “Ο μαραγκός” (Ενύπνιο, 2018) είναι το πρώτο του βιβλίο.
error: Content is protected !!