Συνάντηση εταίρων για το digital home στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

stergiou
fotou
728x110 3

Μαθητές και καθηγητές από την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα στο Βόλο, στο πλαίσιο του προγράμματος  digital home, με στόχο τη δημιουργία του σπιτιού του μέλλοντος που θα είναι πλήρως δικτυωμένο και θα μπορεί κάποιος να το παρακολουθεί και να κάνει ενέργειες από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

728X100 3

Πρόκειται για το πρωτόκολλο z-wave, την τεχνολογία πίσω από την ασύρματη σύνδεση διαφόρων έξυπνων συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα, κάμερες ασφαλείας κλπ, εξηγεί ο υποδιευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Ηλίας Οικονόμου. Στο σχολείο στήθηκαν τέσσερις πίνακες, όπου έχουν τοποθετηθεί τα εξαρτήματα και σκοπός είναι να χρησιμοποιηθούν μετά τη λήξη του προγράμματος και να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου.

Σύμφωνα με την τεχνολογία internet of  things κάποιος μπορεί να ελέγξει μέσω του κινητού του τηλεφώνου το σπίτι του, από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, με το να συνδεθούν και να αλληλεπιδρούν διάφορες συσκευές. Για παράδειγμα είπε ότι αν βάλουμε έναν αισθητήρα βροχής ή έναν αισθητήρα αέρα, μπορεί να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει μια τέντα αντίστοιχα.

error: Content is protected !!