Α. Ριζόπουλος: «Κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή και Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν μοιρασμένους ρόλους στην εγκατάλειψη των υπηρεσιών του δήμου»

stergiou
fotou
728x110 3

Περιοδεία στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου πραγματοποίησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος, ο υποψ. περιφερειακός σύμβουλος Αποστόλης Νάνος, η υποψ. περιφερειακή σύμβουλος Εύη Καρυδάκη,  και οι υπ. δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Τσαλούχας και Θεόδωρος Καραγιάννης.

Στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου αποτυπώνεται με απόλυτη ακρίβεια η εγκατάλειψη και η υποβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου, υποβάθμιση που έχουν δημιουργήσει οι κατευθύνσεις της και η αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., της κυβέρνησης, της δημοτικής αρχής και της περιφέρειας Θεσσαλίας. Σ’ αυτήν την πολιτική έχουν όλοι τους μοιρασμένους ρόλους! Πίσω από τις προεκλογικές φιέστες και τις ανακοινώσεις έργων, που έπρεπε να έχουν γίνει «χθες», συσκοτίζουν τις ευθύνες τους. Τα στοιχεία τους αποκαλύπτουν και είναι συνταρακτικά! Πιο συγκεκριμένα:

728X100 3
  • Στην υπηρεσία απασχολούνται 35 μόνιμοι και 20 συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Δηλαδή περίπου οι μισοί είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, όμηροι και θύματα της αντεργατικής βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Επιπλέον έχουν κόψει τα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως και το σχετικό επίδομα, από ειδικότητες όπως οι οικοδόμοι, που παρά το γεγονός ότι χρόνια τα διεκδικούν δεν τους τα δίνουν.
  • Αυτοί οι λιγοστοί εργαζόμενοι της υπηρεσίας καλούνται να καλύψουν ανάγκες συντήρησης και επισκευής σε μια τεράστια έκταση, σε εκατοντάδες υποδομές, που λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης από τη δημοτική αρχή, βρίσκονται σε απερίγραπτη άθλια κατάσταση! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι η υπηρεσία διαθέτει ένα μόνο ξυλουργό και ένα μόνο σιδερά και μάλιστα σε ηλικία συνταξιοδότησης! Είναι φυσικό επόμενο, παρά τις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, να μην μπορούν αυτές οι ανάγκες να καλυφθούν.
  • Ο εξοπλισμός της υπηρεσίας είναι λιγοστός και απαρχαιωμένος. Η υπηρεσία διαθέτει μόνο δύο οχήματα για την μετακίνηση του προσωπικού, κάνοντας ιδιαίτερα δύσκολη την παρέμβαση στις δημοτικές ενότητες που είναι απομακρυσμένες από το κέντρο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος είπε στους εργαζόμενους ότι γι’ αυτήν την κατάσταση είναι τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Βόλου, που μοιράζει δουλειές εκατομμυρίων σε επιχειρηματικούς ομίλους και εργολαβικές εταιρείες με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, όπως στον οδοφωτισμό και στην καθαριότητα, και ταυτόχρονα απαξιώνει τις υπηρεσίες του δήμου. Υπηρετεί τη στρατηγική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., που στόχο έχει την παραχώρηση της δημοτικής λαϊκής περιουσίας, των υπηρεσιών σε ιδιώτες για να βγάζουν κέρδη, που τα πληρώνει ο βολιώτικος λαός με διπλή φορολογία, τους λεγόμενους ιδίους πόρους, με την αύξηση της ανταποδοτικότητας. Διαβεβαίωσε ακόμη τους εργαζόμενους ότι η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, διεκδικώντας πρώτα και κύρια τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού σε κάθε υπηρεσία.

Ο Αποστόλης Ριζόπουλος μίλησε και για το μεγάλο ενδιαφέρον των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου για τη ζητήματα της πόλης και την προστασία των κατοίκων της. Είναι αυτοί που διαπιστώνουν από κοντά τις ελλείψεις και τα προβλήματα, και γνωρίζουν καλά πού «πονά» αυτή η πόλη. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση συναδέλφου που ζήτησε από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ να αναδείξει ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα που φανερώνει την απουσία προσανατολισμού δήμου και περιφέρειας σε έργα πολιτικής προστασίας. Αφορά τις κατολισθήσεις βράχων από το λόφο της Γορίτσας στο δρόμο προς τσιμέντα και Αγριά, για τις οποίες ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη θρηνήσουμε θύματα σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ο Αποστόλης Νάνος και η Εύη Καρυδάκη στις παρεμβάσεις που έκαναν τόνισαν ότι για τους εργαζόμενους είναι η ώρα να καταδικάσουν και με τη ψήφο τους τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, που έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα μνημόνια, που προσκυνούν την Ε.Ε. Το ίδιο να κάνουν και με τους υποψήφιους για το Δήμο Βόλου που στηρίζουν και στηρίζονται απ’ αυτά τα κόμματα και πρώτα και κύρια τη δημοτική αρχή Βόλου, που είναι «μανούλα» στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, οδηγώντας ταυτόχρονα τις γειτονιές της πόλης σε εγκατάλειψη και την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των λαϊκών οικογενειών της πόλης σε τελευταία μοίρα. Τους κάλεσαν να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και να στηρίξουν με τη ψήφο τους τους αγωνιστές υποψηφίους παντού!

error: Content is protected !!